Ίσως δεν υπάρχει πιο εύκολη κατηγορία φαγητών φούρνου, απ αυτά που γίνονται σε γάστρα ή κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι της ή ταψιά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο ή τέλος φαγητά που ψήνονται μέσα σε λαδόκολλα, κυρίως βεβαίως κρεατικά ή ψαρικά.
Κάτι τέτοιο θα σας δείξω λοιπόν σήμερα. Το φτιάχνω χρόνια κι αυτό και είναι απ τις πετυχημένες συνταγές μου. Ίσως και να μην χρειαζόταν και η σχετική διάταξη πληροφοριών που σας δίνω κάθε φορά, εννοώντας τα υλικά και την εκτέλεση του φαγητού. Γιατί όλα συνοψίζονται στις εξής δυο φράσεις.
Ότι ζαρζαβατικό σας αρέσει και βρίσκεται στο σπίτι, συν φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλου, όλα αυτά καλά αναμεμειγμένα στη γάστρα ή σε κατσαρόλα με καπάκι και στο φούρνο για μια ώρα. Αυτή είναι όλη η διαδικασία.
Όμως για το τυπικό του πράγματος και για το ότι καλό είναι να υπάρχει ο μπούσουλας, σας παρουσιάζω λεπτομερώς όπως κάνω κάθε φορά άλλωστε, τα υλικά (ενδεικτικά) και τη σειρά εκτέλεσης που πρέπει να ακολουθηθεί.
Υλικά
(Ενδεικτικά και ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που θα φτιάξετε το φαγητό)
- 1 δισκάκι με φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
- 2-3 πατάτες
- 1 γλυκοπατάτα
- 2-3 μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια
- Σκελίδες σκόρδου
- Μερικά μανιτάρια
- 2-3 ντομάτες
- Μερικά ντοματίνια
- 1-2 πιπεριές
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο και ότι αρωματικό σας βρίσκεται σπίτι
Εκτέλεση
- Πλένω καλά και κόβω σε χοντρά κομμάτια όλα τα ζαρζαβατικά.
- Πλένω και τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Τα βάζω όλα στην κατσαρόλα μου.
- Αλατοπιπερώνω, ρίχνω 1/2 φλ. ελαιόλαδο και τα αρωματικά μου. Δεν βάζω καθόλου νερό.
- Κλείνω με το καπάκι την κατσαρόλα και την τοποθετώ σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Στην αρχή και για 10 λεπτά ψήνω στους 250 βαθμούς και μετά συνεχίζω για άλλα 50 λεπτά στους 220.
- Στην μια ώρα ψησίματος, αφαιρώ το καπάκι, ελέγχω αν έχει ψηθεί το φαγητό (που σίγουρα έχει ψηθεί) και αφήνω την κατσαρόλα ανοιχτή άλλα 8-10 λεπτά για να ροδίσει.
- Για να ροδίσει σίγουρα και γρήγορα μπορείτε να πασπαλίσετε το φαγητό με τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply