Πετάχτηκα επιτέλους πάνω κι έτρεξα στο μπάνιο.Έριξα νερό στο σώμα μου και στο πρόσωπό μου και βιαστικά σκουπίστηκα στην πετσέτα, ξαναφόρεσα το νυχτικό μου κι ένιωσα να πεινώ σαν λύκος.
Γύρισα στο δωμάτιο, η Χρυσή είχε τραβήξει πάνω τα παντζούρια κι είχε φύγει, άνοιξα το ραδιόφωνο, κάθισα στο κρεβάτι, τράβηξα πάλι τα σκεπάσματα ως τη μέση μου και πήρα πάνω στα πόδια μου το δίσκο με το πρωινό. Χυμός πορτοκάλι, καφές με γάλα και μισή κουταλιά ζάχαρη, φρυγανιές κι ένα κομμάτι τούρτα βατόμουρου απ τη χθεσινή! Ποιος δαίμονας έβαλε τη Χρυσή να μου το κάνει αυτό! Τον μισώ και τον λατρεύω. Θα κλείσω τ αυτιά μου σ όσα σκέφτομαι για το παραπανίσιο μου κιλό που ίσως και να’ χει διπλασιαστεί και θα το φάω.
Η Λουίζα λέει πως ότι είναι ωραίο είτε είναι αμαρτία, είτε παχαίνει. Θα τα σκεφτώ σε μια ώρα όλα αυτά. Μια κι αποφάσισα να το φάω ας το φάω μ΄όλη μου τη μεγαλοπρέπεια. Στο ραδιόφωνο ακούγονται οι ειδήσεις, θέλω να το γυρίσω στον άλλο σταθμό με μουσική, όμως το αναβάλω. Ακούω μασουλώντας ευχαριστημένη. Κάποιος επίσημος κάτι εύχεται για τη διεθνή ύφεση και την ειρήνη. Ποια ειρήνη; Πόση περισσότερη πρέπει να΄χουμε;
Έξω απ το παράθυρο ο απριλιάτικος ήλιος χρυσώνει τα πάντα κι εκτός απ τα τιτιβίσματα παντού απλώνεται σιγαλιά και καταπράσινη γαλήνη.
Απόσπασμα απ το βιβλίο της Μάρω Μαμβουνάκη – Χρόνια πολλά γλυκιά μου
Εκδόσεις ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ 1996
Υλικά
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 σοκολάτα γάλακτος των 100 γρ.
- 1 μαργαρίνη των 250 γρ.
- 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 4 αβγά
- 8-10 πολύχρωμους κόκκους πιπέρι (προαιρετικά)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
- Σπάω σε χοντρά κομμάτια όλες τις σοκολάτες και τις βάζω σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτω τη μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια και το σφηνάκι κονιάκ.
- Λιώνω όλα τα παραπάνω υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κλείνω το μάτι.
- Χτυπάω μαρέγκα τα ασπράδια των αβγών, προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω για λίγο ακόμα το χτύπημα.
- Προσθέτω τους κρόκους των αβγών στο μείγμα σοκολάτας, τη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά.
- Προσθέτω το αλεύρι και ταυτόχρονα τους καλά σπασμένους κόκκους πιπεριού.
- Ανακατεύω καλά και απαλά όλα τα υλικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα.
- Σε μια στρογγυλή φόρμα, στην οποία έχω βάλει μια λαδόκολλα στον πάτο της, χύνω το μείγμα.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 12-15 λεπτά.
- Όταν δείτε ότι ξεκολλάει το κέικ-τούρτας απ τα τοιχώματα της φόρμας είναι έτοιμο.
- Σβήνω το φούρνο, αφαιρώ με προσοχή το τσέρκι και ξαναβάζω τη φόρμα με το γλυκό στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά. Μ αυτό τον τρόπο θωρακίζω καλύτερα το κέικ-τούρτας, ενώ μέσα υπάρχει η ρευστή σοκολάτα.
- Ξεφορμάρω με προσοχή σε πιατέλα και στολίζω την επιφάνεια όπως θέλω.
Tips
- Όπως γράφω παραπάνω οι σπασμένοι κόκκοι πιπεριού είναι βεβαίως προαιρετικοί, όμως …ειλικρινά μη διστάσετε να τους δοκιμάσετε σ αυτό το γλυκό. Δίνουν άλλη διάσταση στη σοκολάτα που ούτε μπορείτε να φανταστείτε. Στο κάτω κάτω ευκαιρία να γευτείτε και να προσφέρετε στους αγαπημένους σας κάτι γνωστό όπως η σοκολάτα, αλλά με κρυμμένες μικρές πιπεράτες εκπλήξεις.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply