Τονάκι με τοματίνια στο φούρνο

Κι’ αν συναντηθείτε με τονάκι… παρακαλώ, μην το προσπεράσετε. Χαμογελάστε του φιλικά και βάλτε το στην πολλαπλών χρήσεων τσάντα σας.  Πάρτε του για παρέα πολλά κατακόκκινα τοματίνια, περισσότερα απ’ τα δικά μου, ακούστε που σας λέω, πολλά πολλά σκορδάκια και θυμαράκια. Γυρίστε στην κουζίνα σας, περιποιηθείτε το με περισσή αγάπη και αυτό θα σας το ανταποδώσει με μια μοναδική ζουμερή γλυκύτητα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο τονάκι
  • 500 γρ. τοματίνια – και περισσότερα να βάλετε ακόμα καλύτερα, γίνονται γλύκισμα
  • Πολλές πολλές σκελίδες σκόρδου
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένω καλά το τονάκι μου. Μου το είχε καθαρίσει ο ψαράς.
  • Πλένω καλά τα τοματίνια και τα τρυπάω 2-3 φορές με ένα μυτερό πιρουνάκι.Κόβω σε κομματάκια τις σκελίδες σκόρδου.

  • Ανακατεύω τα τοματίνια με τα σκόρδα και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

  • Βάζω το ψάρι σε σκεύος και τριγύρω του τα τοματίνια με τα σκόρδα και το θυμάρι. Χώνω στην κοιλιά του ψαριού μερικά κλαδάκια θυμαριού.Περιχύνω με το λεμόνι, το κρασί και τέλος με το ελαιόλαδο. Αλάτι δεν βάζω καθόλου. Είναι τόσο γευστικό που το προτίμησα ανάλατο. Ούτε που φαίνεται.

  • Ψήνω στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς περίπου για μια ώρα, ώσπου να σκάσουν τα τοματίνια και το ψάρι.

  • Απίστευτη γεύση τόσο το ψάρι, όσο και τα καλοψημένα τοματίνια με τα σκόρδα και το θυμαράκι.

Κι αν βρείτε τονάκι, μην το προσπεράσετε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *