Έχεις τα υλικά, τα εξαιρετικά πρώτα υλικά που μόνα τους σε οδηγούν σε ένα πιάτο σπαγγέτι θεσπέσιο, πικάντικο, με μια γεύση τελείως rustic και φιλικά “άγριο”, που ζωντανεύει κυρίως τους γευστικούς κάλυκες, ενεργοποιεί τους σιαλογόνους και τέρπει την όραση, άμα τη εμφανίσει του. Σπαγγέτι ολικής λοιπόν, οπωσδήποτε al dente, που θα απλωθεί απαλά στη ζουμερή σάλτσα blue cheese μαζί με τα ανάμεικτου κρέατος ελαφιού χοιρινού λουκανικάκια, πρώτα στο μεγάλο τηγάνι και μετά στα πιάτα των συνδαιτυμόνων.
Υλικά ( 2-3 μερίδες )
- 250 γρ. σπαγγέτι ολικής
- 1 συσκευασία καπνιστών λουκάνικων ελαφιού+χοιρινού 100 γρ. από τα ΙΚΕΑ
- 1 συσκευασία organic blue cheese 125 γρ. από τα ΙΚΕΑ
- Περίπου 1 ποτήρι γάλα, τόσο όσο να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ελάχιστο αλάτι
- Ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Η πρώτη μου κίνηση βεβαίως είναι να βάλω τα μακαρόνια να βράσουν με ελάχιστο αλάτι.
- Όσο βράζουν τα μακαρόνια, κόβω σε κυβάκια το blue cheese και διαγωνίως τα λουκανικάκια. Τρίβω το πορτοκάλι για να πάρω το ξύσμα.
- Λίγο πριν κατεβάσω τα μακαρόνια, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να κρατάνε, βάζω τα λουκανικάκια σε μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα σοτάρω για πολύ λίγο σε χαμηλή φωτιά. Δυο τρία λεπτά είναι αρκετά.
- Ρίχνω τα κυβάκια του τυριού στο τηγάνι, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, σπάω μερικά. Ρίχνω σιγά σιγά το γάλα, ώστε να δέσει με το μισολιωμένο τυρί.
- Σουρώνω τα μακαρόνια μου, αλλά όχι τελείως να έχουν μια υγρασία από το ζεστό νερό, και τα μεταφέρω αμέσως στο τηγάνι με τα λουκάνικα και την κρέμα τυριού. Ανακατεύω απαλά.
- Πασπαλίζω με το ξύσμα πορτοκαλιού που θα δροσίσει το πικάντικο της γεύσης.
- Σερβίρω αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, κόκκους ροζ πιπεριού και έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού.
Καλή σας και πικάντικη επιτυχία
Όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησα για την παρουσίαση της παραπάνω συνταγή μου, τα 4 πανέμορφα γλαστράκια, καθώς βεβαίως τα λουκανικάκια και το blue cheese είναι από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, τον χορηγό μου στον διαγωνισμό του BHMAgourmet για τα καλύτερα blogs μαγειρικής 2016.
Leave a Reply