Σολομός κατσαρόλας με κοφτό μακαρονάκι

Μια ψητή φέτα σολομού απ’ τα χθες με οδήγησαν σε ένα νοστιμότατο και κυρίως εύκολο και γρήγορο φαγητό.
Με τα υλικά που είχα και έβαλα στην κατσαρόλα μου, βγήκαν τέσσερεις χορταστικές μερίδες.
Σας το προτείνω θερμά και… γευστικά!

Υλικά (για 4 καλές μερίδες)

  • 1 φέτα σολομού (είχα και έβαλα ψημένη)
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 κονσέρβα κονκασέ
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κοτσάνι σέλερι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βεγκέτα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Διαδικασία

  • Κόβω το σολομό σε καρεδάκια. Ψιλοκόβω τα λαχανικά μου.

  • Ρίχνω όλα τα λαχανικά σε πλατιά κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με τη βεγκέτα και την πάπρικα. Σοτάρω καλά 2-3 λεπτά. Όχι παραπάνω.

  • Ρίχνω στα σοταρισμένα λαχανικά το κονκασέ. Ανακατεύω και αφήνω 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

  • Ρίχνω περίπου 3 κούπες ζεστό νερό. Αφήνω να πάρει βράση και ρίχνω το μακαρονάκι. Χαμηλώνω τη φωτιά για να σιγοβράσει το μακαρονάκι.

  • Λίγο πριν γίνει, ρίχνω και τα κομμάτια του σολομού. Ανακατεύω ελαφρά και σβήνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και αφήνω τα μακαρονάκια να ρουφήξουν όλα τα υγρά της σάλτσα.

  • Το φαγητό έτοιμο, μελωμένο το μακαρονάκι και γλύκισμα η χθεσινή φέτα σολομού.

  • Πασπαλίζω με μαύρο πιπέρι και τριμμένο τυρί.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *