Σαρδέλες στο γκριλ

Στο πρόγραμμα είχα μια καυτή ψαρόσουπα, μπακαλιάρος ψαρόσουπα ας πούμε, χειμώνας γαρ. Είχα και ξαφνικές επισκέψεις που ενίσχυσε αυτή μου τη σκέψη. Η Χιόνη με την κουστωδία της προ των θυρών, ξέρεις τώρα, βροχές, χιόνια, αέρας… άκου 8 μποφόρ στη στεριά και μάλιστα στην Αττική. Και μπαίνω στο μαγαζί και πλησιάζω τον πάγκο με τα ψάρια…
-Τα μαύρα μάτια σου, όταν τα βλέπω με ζαλίζουνε…
Και πάει η ψαρόσουπα.
-Σαρδέλες παρακαλώ!
Εντάξει δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά τόσο ζωντανές, τόσο φρέσκες που δεν ήταν να τις αφήσω. Θα τις ψήσω στο γκριλ σκέφτομαι και μια πολύχρωμη σαλάτα και λευκό κρασί και άντε να μην τις τσακίσει η Χιόνη. Ποιος της είπε να έρθει έτσι ξαφνικά, το πρόγραμμα της αυτή την κολοτούμπα μου εγώ. Στην κουζίνα μου εγώ είμαι ο σεφ, στα όρη, τα βουνά και τις θάλασσες ό,τι θέλει αυτή.

Και που είσαι τα μικρά ψαράκια τρώγονται με τα κόκαλα. Ειδικά της σαρδέλας. Πρώτης τάξεως ασβέστιο, ούτε χάπια, ούτε τίποτα.

Υλικά (για δυο άτομα)

  • 500γρ. σαρδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Λίγη ξερή ρίγανη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τις σαρδέλες από τα εντόσθια και τα λέπια, τις αλατίζω καλά και τις αφήνω στο ψυγείο σκεπασμένες ως την ώρα του γκριλ.
  • Λίγο πριν την ώρα του φαγητού, φτιάχνω μια φανταστική σαλάτα με όλα τα χρώματα των λαχανικών. Χτυπάω και ένα λαδολέμονο.
  • Τακτοποιώ τις σαρδέλες μου στο ταψάκι και τους ρίχνω το λαδολέμονο. Πασπαλίζω ελαφρά με την ρίγανη.
  • Ανάβω το γκριλ, αφήνω 2-3 λεπτά να κάψει και μετά βάζω τις σαρδέλες μου ακριβώς στην από κάτω σχάρα και ψήνω μόνο για 10-12 λεπτά στους 250 βαθμούς.
  • Σερβίρω με την πολύχρωμη σαλάτα. Παραδίπλα το λευκό κρασί και… στην υγειά σας βρε παιδιά!

Όσο για τη Χιόνη, δεν έμεινε ούτε λέπι και έφυγε συγχυσμένη με την κουστωδία της, πετώντας ένα…
– Θα σου δείξω εγώ

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *