Σαλάτα σπανακοτυρόπιτα η αποδομημένη

Βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στην όμορφη Ναύπακτο. Μοναδική πόλη, γνωστή για τη ομώνυμη ναυμαχία, ( Battaglia di Lepanto ) υπέροχο λιμάνι, με περιποιημένο τον παραθαλάσσιο και με πανύψηλα πλατάνια δρόμο της, καλοδιατηρημένα σπίτια και με πολλά μαγαζιά εστίασης. Τη δεύτερη βραδιά μας στην πόλη, επιλέξαμε να φάμε κοντά στο λιμάνι, σε ένα όμορφο δρομάκι, στο
καφεουζοζυθομεζεδοπωλείο του Πάπουλη!

Και ναι, δεν κάνω λάθος στον τόνο της ονομασίας, αν και οι περισσότεροι το αναζητούν ως το μαγαζί του Παπούλη.
Ευγενέστατο προσωπικό, φιλικότατοι οι ιδιοκτήτες του και το σπουδαιότερο, απίθανα και γευστικότατα τα μεγάλα σε ποσότητες πιάτα του. Στο μενού πρόσεξα στις σαλάτες μια που μου κίνησε το ενδιαφέρον… σαλάτα σπανακόπιτα! Ζήτησα αμέσως πληροφορίες και λεπτομέρειες…
Ήταν το πρώτο πιάτο που παραγγείλαμε.
Και τι ευτυχής σύμπτωση, εκείνη τη στιγμή έφευγε απ’ το μαγαζί ο chef και ένας εκ των ιδιοκτητών, ο ευγενέστατος Κος Σωτήρης Κατσέλης, ο οποίος και είχε επιμεληθεί τα της υπέροχης σαλάτας.
Δεν χρειάζονται άλλες λεπτομέρειες, οι εικόνες και τα υλικά εγγυόνται για το φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Τρώγεται άνετα και για βραδινό.

Υλικά (ανάλογα τα άτομα που θα την γευτούν και απολαύσουν)

  • Σπανάκι – χρησιμοποίησα baby spinach
  • Ρόκα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Ξυνομυζήθρα
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Φύλλα κρούστας

Διαδικασία

  • Πλένω όλα τα χορταρικά, ψιλοκόβω το μαϊντανό και τον άνηθο. Κόβω σε ροδέλες τα κρεμμύδια.

  • Στραγγίζω και στεγνώνω όλα τα παραπάνω πολύ καλά.
  • Σ’ ένα σκεύος (ή απλώς σε ένα ταψάκι) στρογγυλό, στρώνω 2-3 κομμάτια φύλλο κρούστας.

  • Ψήνω στον αέρα για λίγα λεπτά, ώσπου να χρυσίσουν.

  • Τακτοποιώ τα φύλλα σε σαλατιέρα και τακτοποιώ όλα τα σαλατικά, αφού τα έχω ανακατέψει καλά και λαδώσει + χυμό λεμονιού σε άλλο σκεύος.

  • Σπάω πάνω απ’ τη σαλάτα αρκετή ξυνομυζήθρα και σπασμένα ψημένα φύλλα κρούστας.

Καλή σας απόλαυση!

Φωτο εντυπώσεις

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *