Γύρω στα 17 μίλια η απόσταση Πειραιάς Αίγινα. Βγάζεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φορτώνεις το αυτοκίνητο και ξεκινάς γι’ αυτό το πανέμορφο, κοντινό νησί του Αργοσαρωνικού. Τακτοποιείς τα πράγματα στο χώρο που θα σε φιλοξενήσει και ανάλογα με την εποχή, αρχίζεις τα μπάνια ή τις περιηγήσεις στο νησί.
Το ένα βέβαια δεν αποκλείει το άλλο, ειδικά το καλοκαίρι. Και εκεί που έχεις το χάρτη σου και στριφογυρίζεις τους δρόμους και τα δρομάκια, δεν μπορεί, θα φτάσεις και στο όμορφο θέρετρο της Πέρδικας. Εκεί λοιπόν και λίγο πριν μπεις στην Πέρδικα μια ταμπέλα σε οδηγεί στο κοντινό Σφεντούρι. Στο όμορφο αυτό χωριό με την εκπληκτική θέα, μιας και βρίσκεται σε υψόμετρο 240 μ. υπάρχει μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα διακοσίων αιγοπροβάτων και πέντε-έξι αγελάδων, με τις στάνες της, μαζί με το αυστηρά πεντακάθαρο τυροκομείο, όπου στην κυριολεξία συντελούνται γευστικά θαύματα. Απίστευτης ποιότητας και ποικιλίας τυριά, κρέμες, γιαούρτια και τώρα τελευταία το φανταστικό παγωτό με φιστίκι. Η ονομασία της, ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΝΑ. Φτιάχτηκε, διοικείται, φροντίζεται με έγνοια και αγάπη από έναν νέο άνθρωπο που άφησε τις τυπικές σπουδές και ασχολείται πλέον, αυτός και η οικογένεια του με την ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΝΑ με μεράκι και πολλά πολλά σχέδια για το μέλλον της.
Το όνομα του νέου και σπάνιου αυτού ανθρώπου, θα το καταλάβετε όταν τον γνωρίσετε, είναι Γιάννης Χερουβείμ. Και η συγκίνηση μεγάλη από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, μιας και ανήκει και αυτός στην οικογένεια των Χερουβείμ απ’ τη Νάξο, αφού και το επίθετο του συζύγου μου είναι και αυτό Χερουβείμ. Αξιώτης επίσης.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω με πλήρη επίγνωση της ποιότητας αυτών των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και γιατί μια επίσκεψη σ’ αυτήν την κτηνοτροφική μονάδα, ειδικά το απόγευμα που γυρίζουν τα ζώα απ’ τη βοσκή για να μπουν στις στάνες τους, είναι μια εκπληκτική εμπειρία για μεγάλους, που ίσως θυμηθούν ανάλογες σκηνές απ’ τα δικά τους ορεινά χωριά, αλλά κυρίως για μικρά παιδιά που θα έρθουν σε άμεση επαφή με προβατάκια και αγελάδες.
Επέλεξα να φτιάξω και να σας παρουσιάσω ένα εύκολο, γευστικότατο ορεκτικό, ρολάκια πιπεριάς Φλωρίνης, γεμισμένα με ένα ιδιαίτερο ανθότυρο φιστικιού, παραγωγής του Γιάννη Χερουβείμ από την ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΝΑ.
Υλικά
- Πιπεριές Φλωρίνης
- Ανθότυρος φιστικιού – ποσότητα κατ’ εκτίμηση
- Ελαιόλαδο
- Φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
- Φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού
Εκτέλεση
- Με ένα πανάκι καθαρίζω τις πιπεριές και τις βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 250 και τις ψήνω 8 περίπου λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 6 από την άλλη. Ανάλογα πάντα με το φούρνο.
- Όσο ψήνονται οι πιπεριές, βάζω το ανθότυρο φιστικιού σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, περίπου μια γεμάτη κ.σ. και φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού. Ανακατεύω προσεχτικά και καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα των υλικών.
- Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις βάζω αμέσως σε πολύ κρύο νερό και πολύ εύκολα μετά αφαιρώ τη φλούδα τους και τους σπόρους τους. Τις κόβω κατά μήκος.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζω μια μικρή ποσότητα από το ανθότυρο στην κάτω φαρδιά πλευρά της πιπεριάς.
- Ρολάρω προσεχτικά την πιπεριά. Τα ρολάκια λόγω της υγρασίας που έχουν στέκονται άνετα χωρίς να ανοίξουν. Φτιάχνω όλα τα ρολάκια, τα τοποθετώ σε πιατέλα, τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τριμμένο φιστίκι και τα σερβίρω. Απολαυστικά και ιδιαίτερα.
Καλή σας απόλαυση
Φωτο – εντυπώσεις
Leave a Reply