Ρεβίθια με κοτόπουλο, τοματίνια, πιπεριά και πορτοκάλι

Η λαϊκή, μου εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια για το πως θα λειτουργήσουν και δέσουν γευστικά κάποια υλικά που δεν τα βλέπουμε συνήθως στο ίδιο σκεύος προς μαγείρεμα.
Έτσι έχοντας γυρίσει απ’ την λαϊκή της Τρίτης και έχοντας απλώσει τα λαχανικά και φρούτα στον πάγκο μου, έκανα τους μαγειρικούς μου συνδυασμούς, πρόσθεσα και το πορτοκαλί των πορτοκαλιών, πρόσθεσα όλα τα υλικά στο πυρέξ και τελικά έβγαλα ένα φαγητό, πολύχρωμο και γευστικότατο, ανώτερο των προσδοκιών και των φωτογραφιών μου.
Τολμήστε το!

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Πολλά τοματίνια
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, πικάντικη ή καπνιστή πάπρικα

Διαδικασία

  • Έχω μουλιάσει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και τα έχω βράσει περίπου μια ώρα.
  • Κόβω το στήθος σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, την πιπεριά σε λωρίδες, τα τοματίνια στη μέση. Στύβω το πορτοκάλι και τη φλούδα του, αφού έχω αφαιρέσει τη λευκή σάρκα, την κόβω σε καρεδάκια.

  • Βάζω όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τα ρεβίθια σε ένα πυρέξ. Τα περιλούζω με ελαιόλαδο αρκετό και το χυμό του πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνω.

  • Σκεπάζω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο. Αρχικά για δέκα λεπτά στις αντιστάσεις, στους 250 β. Συνεχίζω άλλα 40λ στους 200. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω το φαγητό άλλα 10-15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας δυο φορές ώσπου ελαφρώς να χρυσίσουν αλλά όχι να καψαλιστούν τα υλικά.

  • Σερβίρω με φέτα κατσικίσια και σπιτικά ψωμάκια ολικής.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *