Μανιτάρια πόρτομπέλλο “παπουτσάκια”

Και ναι, ναι και τα πορτομπέλλο μανιτάρια γίνονται παπουτσάκια, ακριβώς όπως οι μελιτζάνες. Με μια πιο εύκολη, γρήγορη και ελαφριά κρέμα πάνω απ’ τη γέμιση τους. Είναι ιδιαίτερα, γευστικότατα και κάτι έξω απ’ τα συνηθισμένα καθημερινά πιάτα.
Πώς το λέμε, πώς το λέμε; Μα, μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά 

  • Μια συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλλο
  • 200 γρ. κιμά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • Ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα + 1 κ.σ. πελτέ
  • Μερικά φύλλα φασκόμηλου
  • 1 κ.γ. νοστιμιά ή βεγκέτα
  • Ελάχιστο αλάτι + πιπέρι
  • Λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Υλικά για την κρέμα

  • Μισό κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό
  • Τυρί κίτρινο που να λιώνει

Διαδικασία

  • Αφαιρώ με προσοχή τα ποδαράκια των μανιταριών και τα ψιλοκόβω. Ψιλοκόβω και το κρεμμύδι. Με ένα κουταλάκι γλυκού σκάβω λίγο και προσεχτικά τα μανιτάρια ώστε να έχω περισσότερο χώρο για τη γέμιση. Ψιλοκόβω και ό,τι έχω βγάλει απ’ τα μανιτάρια.

  • Τα ρίχνω όλα στο τηγάνι και τα σοτάρω με ελαιόλαδο.

  • Ρίχνω τον κιμά, τον πελτέ και ανακατεύω καλά. Σβήνω με το κρασί. Ρίχνω λίγο νερό και αφήνω να ψηθεί ο κιμάς περίπου μισή ώρα. Ενδιάμεσα ρίχνω όλα τα μπαχαρικά και φυλλάράκια φασκόμηλου για το άρωμα.

  • Ετοιμάζω μια καλή και (αν σας αρέσει) πικάντικη σάλτσα στο τηγάνι.

  • Σ’ ένα πυρέξ ρίχνω τη σάλτσα, τακτοποιώ τα μανιτάρια και τα γεμίζω με τη γέμιση του κιμά.

  • Σ’ ένα μπολ ρίχνω το γιαούρτι, το αβγό και αρκετό τυρί. Ανακατεύω καλά.

  • Στρώνω την κρέμα γιαουρτιού πάνω απ’ τη γέμιση του κιμά. Πασπαλίζω με λίγο τυρί.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια της κρέμας. Περίπου 30-40 λεπτά.

  • Σερβίρω με τηγανητές πατάτες.

Καλή σας επιτυχία

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *