Πλευρώτους και δυο αβγά μάτια

Απλά πράγματα, απλά αλλά γευστικά υλικά. Μανιτάρια πλευρώτους, αβγουλάκια, σκόρδο για το πικάντικο της γεύσης, αλατοπίπερο, κάρυ και βεβαίως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κατευθείαν απ’ το λιοτρίβι του Κάστρου Κυλλήνης. Α, μη ξεχάσω και τη γλιστρίδα της ζαρντινιέρας μου που θα στολίσει και δροσίσει αυτό το γρήγορο μεσημεριανό μας φαγητό. Οπωσδήποτε κάποιο λευκό, δροσερό κρασί που θα το συνοδεύσει.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 δισκάκι πλευρώτους – 400 γρ.
  • 2 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Κι’ αν σας βρίσκεται γλιστρίδα, έτσι για το πράσινο, δροσερό της χρώμα

Διαδικασία

  • Με ένα πανάκι καθαρίζω τα ούτως ή άλλως καθαρά πλευρώτους. Τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια, καθαρίζω και τη σκελίδα σκόρδου.

  • Ρίχνω σε ένα φαρδύ τηγάνι αρχικά το σκόρδο πολτοποιημένο μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρω ελαφρά, ρίχνω τα πλευρώτους (το τηγάνι πρέπει να έχει κάψει αρκετά). Σοτάρω ώσπου να μαραθούν και μαζέψουν. Σβήνω με το κρασί. Περιμένω να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω και με το κάρυ.

  • Ρίχνω προσεχτικά τα δυο αβγά και περιμένω ώσπου να γίνουν.

  • Σερβίρω με φέτα και ψημένη πίτα για σουβλάκια. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένη γλιστρίδα.

Καλή σας όρεξη – επιτυχία δεδομένη

Comments

2 responses to “Πλευρώτους και δυο αβγά μάτια”

  1. vatsithianou fotini

    Τέλειοοοο πολλά μπράβο θα το φτιάξω

  2. Δήμητρα Χερουβείμ

    Να το φτιάξεις οπωσδήποτε θα σου αρέσει. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *