“Μήπως απόψε έχει champion league; Μήπως έστω παίζει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;”
Το Μαράκι δεν απάντησε. Σιωπηλό και δύσθυμο με κοίταζε παραξενεμένο.
“Μήπως έχει Γιουροβίζιον;” “Τελείωσε“, απάντησε μονολεκτικά και κοφτά το Μαράκι”Τι τελείωσε η Γιουροβίζιον;Και ποια χώρα κέρδισε; Καλά, καλά δεν είναι αυτό το θέμα μας” είπα εγώ βλέποντας ελαφρώς αγριεμένο το Μαράκι. “Μήπως κάτι σε Αρβύλες ή Λάκη για το βράδυ;” επέμεινα εγώ. Το Μαράκι άστραψε, το δεξί μάτι ανοιγόκλεισε και το αριστερό σταθερά καρφωμένο επάνω μου. “Απόψε δεν έχει τηλεόραση” μου απάντησε δυνατά. “Τι απεργεί η τηβούλα;” ρώτησα αθώα και μαζεμένα εγώ. “Μας χάλασε η τηλεόραση!” ούρλιαξε το Μαράκι. “Εμ πες το μας κουκλίτσα μου, ευχής έργο να χαλάει η τηλεόραση αυτές τις μέρες. Αλλά να, θα ταίριαζε κάποιο ευχάριστο πρόγραμμα στη τβ με…”Το Μαράκι εξαντλημένο πια από το αλλοπρόσαλλο της αλλοπρόσαλλης κουβέντας μας, με ρώτησε απότομα. “Μπες στο θέμα, άσε τα περιστρεφόμενα και πες ποιο είναι το ζουμί;” “Α, ευτυχώς δεν υπάρχει ζουμί” είπα εγώ. “Μόνο πίτσα, λαχταριστή,τραγανή, πεντανόστιμη”
“Βγες κοριτσάκι μου στην όμορφη βεράντα σου, πότισε τα λουλουδάκια σου, μπες μετά στην κουζίνα σου, φόρεσε την ποδιά που σου έκανα δώρο και ακόμα τη βλέπω τυλιγμένη και αμπαλαρισμένη και φτιάξε την παρακάτω πίτσα. Και όταν έρθει ο καλός σου βγάλε και 2-3 κρύες μπύρες, βάλε και την ζεστή πίτσα στο τραπεζάκι σας και θα απολαύσετε ένα βράδυ οι δυο σας όνειρο! Άντε γεια σου.”
Υλικά για τη ζύμη (για 2-4 άτομα)
- 1 φλ.τσ.(και λίγο παραπάνω) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαριν απ
- 1 κ.γ. μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Χλιαρό νερό, περίπου 1 φλ.τσ. ή όσο πάρει για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
Υλικά για τη γέμιση
- 4-5 φέτες μπέικον
- Από μισή πιπεριά (έτυχε να έχω στο ψυγείο μου) πράσινη και κόκκινη
- 2 ντομάτες σφιχτές αλλά κόκκινες
- 1 φλ.τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο γκούντα ή ότι έχετε
- 2 κ.σ. πυκνό χυμό ντομάτας ή κέτσαπ
Ζύμη για την πίτσα και προετοιμασία των υλικών
- Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη και το αναμειγνύω με τη ζάχαρη, τη μαγιά και τη ρίγανη.
- Ρίχνω τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
- Στην αρχή ανακατεύω με ένα πιρούνι, μαζεύοντας τα υλικά προς το κέντρο της λεκάνης.
- Αρχίζω και ζυμώνω με τα χέρια, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι ή λίγο νερό, ώσπου να έχω μια όμορφη και εύπλαστη ζύμη. Ενδιάμεσα ρίχνω και το αλάτι.
- Πασπαλίζω με αλεύρι, την σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει περίπου τον όγκο της.
- Εντωμεταξύ κόβω τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τις ντομάτες σε φέτες και τρίβω το τυρί.
- Όταν δω τη ζύμη να έχει αυξήσει αρκετά τον όγκο της, την ανοίγω με πλάστη (ή και με τα χέρια) σε λεπτό φύλλο, και την στρώνω σε ταψάκι για πίτσες ή τάρτες διαμέτρου 26 εκ.
- Απλώνω τις 2 κ.σ. κέτσαπ στη βάση, το μπέικον κομμένο σε κομματάκια, τις πιπεριές, τις φέτες ντομάτας, πασπαλίζω με ρίγανη και πολύ λίγο αλάτι και τέλος καλύπτω την πίτσα με όλο το τυρί.
- Ψήνω σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους220 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει. Τα τελευταία 5-6 λεπτά κατεβάζω το ταψάκι στη βάση του φούρνου, ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτσας.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply