Όταν έχω ψάρι, έχω χαρά! Πρώτον γιατί αγαπάμε τα ψάρια, δεύτερον υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι μαγειρέματος και τρίτον τα φτιάχνω τελευταία στιγμή, ακόμα και του φούρνου, άρα γίνονται γρήγορα και έχω χρόνο πρωινό για πολλές πολλές εξωτερικές και εσωτερικές υποχρεώσεις. Η δε πέστροφα απ’ τα αγαπημένα μου ψάρια. Ρίξτε μια ματιά!
Υλικα (για 2 άτομα)
- 1 μεγάλη πέστροφα
- Τοματίνια
- 2-3 πατάτες
- 1 λεμόνι
- 1/2 π.κ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Κλαδάκια φρέσκου θυμαριού αν υπάρχει
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
Διαδικασία
- Πλένω και τρυπάω με ένα μαχαιράκι τα τοματίνια, καθαρίζω και κόβω με το μαντολίνο τις πατάτες. Κόβω σε φετούλες τις σκελίδες σκόρδου.
- Τακτοποιώ την πέστροφα στο ταψάκι που θα την ψήσω. Ρίχνω τριγύρω της τις πατάτες, το τοματίνια και το σκόρδο. Χτυπάω λαδολέμονο + κρασί. Περιχύνω με αυτό τα υλικά μου. Χώνω τα θυμάρια στην κοιλιά της πέστροφας. Πασπαλίζω με ρίγανη και λίγη τριμμένη φρυγανιά για να ροδίσουν γρήγορα.
- Ψήνω στο φούρνο στις αντιστάσεις, με σκεπασμένο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο περίπου για μισή ώρα. Βγάζω το αλουμινόχαρτο, δυναμώνω το φούρνο και ψήνω ώσπου να ροδίσουν πατάτες, ψάρι, τοματίνια.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply