Πέστροφα σαλάτα με μπρόκολο και σος αβοκάντο

Ένας γευστικότατος συνδυασμός ψαριού με μπρόκολο που δένουν όμορφα με μια απαλή σος αβοκάντο. Έτσι αντί να σερβίρουμε ξεχωριστά το ψάρι και τη σαλάτα, τα ενώνουμε και φτιάχνουμε ένα ιδανικό δροσερό πιάτο σαλάτας που άνετα μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο. Πολύ ενδιαφέρον επίσης και για ένα κάλεσμα, όπου εκεί θα προσέξουμε να αναμείξουμε όλα τα υλικά μας σε μια γαβάθα και μετά να μεταφέρουμε προσεχτικά τη σαλάτα μας σε μια άλλη σαλατιέρα που θα παρουσιάσουμε στο τραπέζι μας.

Υλικά (ενδεικτικά για 2 άτομα)

  • 1 πέστροφα μικρή
  • 1 μπρόκολο μικρό
  • 1 αβοκάντο αρκετά ώριμο
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζω την πέστροφα (έβαλα τρεις όπως βλέπετε στη φωτογραφία, αλλά χρησιμοποίησα τη μια) στο γκριλ να την ψήσω αφού πρώτα την έχω περιχύσει με αρκετό λαδολέμονο.

  • Κόβω το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα πετάω σε λίγο σχετικά νερό που βράζει. Τα βράζω μόνο για 2-3 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα, σουρώνω καλά και τα βάζω αμέσως σε γαβάθα με κρύο νερό και παγάκια για να κρατήσουν το χρώμα τους και να σφίξουν.

  • Αρχίζω να ετοιμάζω τη σος αβοκάντο, καθαρίζοντας το, κόβοντας το σε κομματάκια και βάζοντας το στο μίνι πίμερ. Προσθέτω το χυμό από το λεμόνι και αρχικά λίγο ελαιόλαδο. Σταδιακά προσθέτω τόσο ελαιόλαδο, όσο πρέπει για να έχω μια όμορφη παχύρευστη σος αβοκάντο.

     

  • Καθαρίζω προσεχτικά την πέστροφα και την αναμειγνύω σε βαθύ πιάτο με τα μπουκετάκια μπρόκολου και τη σος αβοκάντο. Όπως προείπα καλό είναι να την μεταφέρετε μετά την ανάμειξη των υλικών, προσεχτικά σε μια σαλατιέρα ώστε το πιάτο σαλάτας να είναι καθαρό και ελκυστικό για όσους τη γευτούν. Για περισσότερο χρώμα προσθέτω μικρά τοματίνια βελανίδι κομμένα στα δύο και μερικούς κόκκους κόκκινου πιπεριού.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *