Πιο γρήγορη, απλή και νόστιμη εκδοχή για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές, μάλλον δεν υπάρχει. Με το που μπαίνεις στο σπίτι, καθαρίζεις αμέσως 2-3 πατάτες, τις κόβεις σε ροδέλες …αλάτι, λάδι, δενδρολίβανο και στο φούρνο. Ώσπου να κάνεις το ντουζάκι σου και να κόψεις τη σαλάτα σου, οι πατατούλες έτοιμες ροδοψημένες και λαχταριστές σε περιμένουν για ένα λιτό αλλά πεντανόστιμο γεύμα ή δείπνο.
Σε μεγαλύτερη ποσότητα βεβαίως, καλύπτει το φαγητό για μια οικογένεια χωρίς να είναι υποχρεωμένη η μαμά να βρίσκεται πάνω απ το τηγάνι. Άσε που έτσι οι πατάτες είναι και πιο υγιεινές.
Ιδανικό πιάτο πάντως για ένα ή περισσότερα άτομα στο σπίτι.
Υλικά
- 2-3 πατάτες, αν είναι και μακρουλές ακόμα καλύτερα
- Αλάτι
- Λίγα κλωναράκια δενδρολίβανο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τις πατάτες.
- Τις βάζω σε μια λεκάνη, τις αλατίζω, τις λαδώνω και τις πασπαλίζω με φυλλαράκια δενδρολίβανου. Ανακατεύω απαλά.
- Τις τακτοποιώ σε ρηχό ταψάκι και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Ψήνω ώσπου να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
- Έτοιμες για σερβίρισμα συνοδεία σαλάτας και φέτας βεβαίως.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply