Το μενού σήμερα έχει ψητές πατάτες φούρνου, τραγανές, αφράτες και λαδοδενδρολιβανοστραπατσαρισμένες.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 8-10 μικρές φρέσκες πατατούλες
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζω τις πατατούλες σε νερό, τις αφήνω για λίγο και μετά τις τρίβω και τις καθαρίζω πολύ καλά, ώστε να φύγουν ότι βρομιές και χώματα έχουν επάνω τους.
- Τις ρίχνω σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Περίπου 10-15 λεπτά από την αρχική στιγμή βρασμού του νερού.
- Τις βάζω σε ξύλο κοπής και τις χαράσσω σταυρωτά αλλά ελαφριά, χωρίς να τις κόψω.
- Με ένα πιρούνι τις πατάω ελαφριά, ώστε να ανοίξουν και να δημιουργηθούν εξοχές.
- Τις τοποθετώ προσεχτικά σε ρηχός σκεύος που θα τις ψήσω και τις περιχύνω με ελαιόλαδο.
- Αλατίζω καλά και πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φυλλαράκια δενδρολίβανου.
- Τις ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς, περίπου για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Ψήνονται κανονικά και με τις αντιστάσεις αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Δοκιμάστε και στο γκριλ στους 200-250 βαθμούς, έχοντας βεβαίως το νου σας για το χρόνο που θα χρειαστούν για να ροδίσουν.
- Τις σερβίρω με γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με μουστάρδα.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply