Πατάτες οι στραπατσαρισμένες

Το μενού σήμερα έχει ψητές πατάτες φούρνου, τραγανές, αφράτες και λαδοδενδρολιβανοστραπατσαρισμένες.

20150419_0013.jpg_c+l

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 8-10 μικρές φρέσκες πατατούλες
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

20150419_0002

Εκτέλεση

  1. Βάζω τις πατατούλες σε νερό, τις αφήνω για λίγο και μετά τις τρίβω και τις καθαρίζω πολύ καλά, ώστε να φύγουν ότι βρομιές και χώματα έχουν επάνω τους.
  2. Τις ρίχνω σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Περίπου 10-15 λεπτά από την αρχική στιγμή βρασμού του νερού.
  3. Τις βάζω σε ξύλο κοπής και τις χαράσσω σταυρωτά αλλά ελαφριά, χωρίς να τις κόψω.
  4. Με ένα πιρούνι τις πατάω ελαφριά, ώστε να ανοίξουν και να δημιουργηθούν εξοχές.
  5. Τις τοποθετώ προσεχτικά σε ρηχός σκεύος που θα τις ψήσω και τις περιχύνω με ελαιόλαδο.
  6. Αλατίζω καλά και πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φυλλαράκια δενδρολίβανου.
  7. Τις ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς, περίπου για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Ψήνονται κανονικά και με τις αντιστάσεις αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Δοκιμάστε και στο γκριλ στους 200-250 βαθμούς, έχοντας βεβαίως το νου σας για το χρόνο που θα χρειαστούν για να ροδίσουν.
  8. Τις σερβίρω με γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με μουστάρδα.

20150419_0006 20150419_0007 20150419_0011 20150419_0014

Καλή επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *