Το όνομα αυτής της συνταγής για πατάτες είναι κάπως αστείο, άκου πατάτες ακορντεόν! Έτσι μου φάνηκε και μένα στην αρχή. Όμως πως αλλιώς να περιγράψεις τον έξυπνο τρόπο κοπής τους, που το τελικό αποτέλεσμα τις κάνει πραγματικά να μοιάζουν με μικρό ακορντεόν.
Συνταγή εύκολη, απλή, γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη. Σταθερή αξία η πατάτα και με πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Με αυτή μάλιστα την πρόταση, έχουμε ένα πιάτο ευφάνταστο και ιδανικό για γιορτινές ημέρες. Δοκιμάστε το.
Υλικά
- 4 μεγάλες λεπτόφλουδες πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένω και καθαρίζω τις πατάτες με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι, χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους.
- Μία μία τις τοποθετώ σε κουτάλα κουζίνας, ώστε κόβοντάς τις με το μαχαίρι σε ροδέλες, να μην κοπούν ως το τέλος και ξεχωρίσουν μεταξύ τους.
- Σε ένα μπολάκι βάζω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
- Τοποθετώ τις πατάτες σε καλά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και τις λαδώνω πολύ καλά με το μείγμα σκόρδου.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα, ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply