Τι κάνεις όταν ανοίγοντας το ψυγείο ανακαλύπτεις μικρές ποσότητες από τρόφιμα που πρέπει επιτέλους να καταναλωθούν; Και τι κάνεις μόνο με δυο φέτες μπέικον και ένα τάπερ με την ψίχα από τα γεμιστά κολοκυθάκια που έφτιαξες προχθές; Α, να και μερικά φύλλα κρούστας που περίσσεψαν από την σπανακοτυρόπιτα της Κυριακής. Ευτυχώς υπάρχουν πάντα αβγά και ένα κομμάτι φέτα. Και ο ψιλοκομμένος άνηθος στο μπλε ταπεράκι του.
Και μόνο διαβάζοντας τα υλικά, μπορείς να κάνεις πολλά και διάφορα. Από μια μικρή κολοκυθόπιτα, μέχρι τριγωνάκια τυροκολοκυθιού που θα νοστιμίσουν με το μπέικον ή μια ομελέτα ή… μάφινς κολοκυθιού!!!
Και ναι ναι μάφινς πάλι, αλλά αυτή τη φορά κολοκυθιού. Αυτό τον καιρό έχω πάθει κάτι σαν μανία με αυτές τις μικρές και νόστιμες μπουκίτσες που βγαίνουν εύκολα και γρήγορα από το φούρνο μου. Και το περίεργο είναι ότι τα ίδια υλικά σου δίνουν διαφορετική γεύση, ανάλογα με το πως θα τα μαγειρέψεις. Και οι πεντανόστιμες αυτές μπουκίτσες, τα μάφινς δηλαδή, δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Σαν να συμπυκνώνεται η γεύση όλων των υλικών μέσα στις θήκες που ψήνονται και πότε το αποτέλεσμα είναι μια μικρή γλυκιά απόλαυση και πότε, όπως σήμερα, μια μικρή, αλμυρή, τραγανή πανδαισία από όλα τα παραπάνω ή παρακάτω υλικά.
Υλικά ( για 12 μάφινς )
- 1 φλ. τσαγιού κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη
- 2 αβγά
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο
- Άνηθος
- Αλάτι, πιπέρι μαύρο
- Φύλλο κρούστα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το ψιλοκομμένο μπέικον για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα οποία τα έχω στραγγίσει από τα νερά τους. Συνεχίζω το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά και κατεβάζω το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βάζω αυτό το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το αλεύρι, τα αβγά, τη φέτα, το πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι, τον άνηθο και 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά, ώστε να έχω ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα (κουρκούτι)
- Παίρνω 3 φύλλα κρούστας, τα χωρίζω σε τετραγωνάκια λίγο πιο μεγάλα από τις θήκες για τα μάφινς και τα λαδώνω ένα ένα. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο λάδωμα, ίσα ίσα να κολλάνε μεταξύ τους τα φυλλαράκια.
- Λαδώνω και τα φορμάκια και εκεί μέσα βάζω τις τριάδες από το φύλλο κρούστας, τακτοποιώντας τα πια σαν φωλίτσες.
- Μοιράζω το μείγμα κολοκυθιών στις φωλίτσες και με ένα πινέλο λαδώνω στα πεταχτά τις άκρες από τα φυλλαράκια.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για μισή ώρα. Θα τα δείτε να φουσκώνουν και να χρυσίζουν τα φυλλαράκια.
Παρατήρηση
Αυτά τα μάφινς βγαίνουν ευκολότατα από τις θήκες τους και ζεστά.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply