Είναι από τις σαλάτες που απλώς ανοίγεις το ντουλάπι της κουζίνας, βλέπεις τα μαυρομάτικα και κάνεις συνδυασμούς με ότι υπάρχει στο ψυγείο και με την φαντασία, που σου διεγείρουν για άλλη μια φορά τα πολύχρωμα πιπέρια, τα κόκκινα ραπανάκια και τα φρέσκα σκορδάκια, υπόλοιπα της Καθαράς Δευτέρας.
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 150 γρ. μαυρομάτικα
- Μερικές λιαστές ντομάτες
- 2-3 ραπανάκια
- Φρέσκα ή ξερά σκόρδα
- Κόκκους πολύχρωμου πιπεριού
- Φρέσκια ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Μπαλσαμικό
- Πικάντικη αλοιφή τυριού (προαιρετικά, την οποία τελικά ξέχασα να βάλω)
Εκτέλεση
- Βράζω τα μαυρομάτικα ώσπου να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά.
- Ψιλοκόβω τις λιαστές ντομάτες και κόβω σε λεπτές φετούλες τα ραπανάκια.
- Σε γουδί χτυπάω καλά μερικούς πολύχρωμους κόκκους πιπεριού μαζί με σκελίδες φρέσκου σκόρδου, φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ελαιόλαδο, μπαλσαμικό και 1 κ.σ. ξύδι.
- Ανακατεύω καλά τα μαυρομάτικα με όλα τα χτυπημένα υλικά και σερβίρω με ελιές.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply