Για άλλη μια φορά… η προσφορά για τη συσκευασία – 50% – που ήταν για μανιταρόσουπα έκανε το θαύμα της και αντί για μανιταρόσουπα έφτιαξα μια εξαιρετική μανιταροτυρόπιτα οικονομική, γρήγορη και κυρίως γευστικότατη. Στη μαγειρική οι διαφορετικές προσεγγίσεις των υλικών όχι μόνο επιβάλλονται αλλά μας εκπλήσσουν με γευστικές μαγειρικές λύσεις ακόμα και μας που το επιχειρήσαμε. Και συμβουλή… το μάτι σας να προσέχει και να αξιολογεί βεβαίως τις προσφορές που πολλές φορές είναι αληθινές και καταπληκτικές, ακόμα και στα τρόφιμα.
Υλικά (ό,τι περιέχει η συσκευασία για τη μανιταρόσουπα + τα δικά μου υλικά) για ένα σκεύος 30Χ22
- 250 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- Φύλλο χωριάτικο
- Βεγκέτα
- Κουρκουμά
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Διαδικασία
- Καθαρίζω και κόβω αρχικά σε φέτες τα μανιτάρια και μετά σε καρεδάκια. Κόβω το πράσο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες. Τρίβω την πατάτα.
- Σε βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και πρώτα την τριμμένη πατάτα. Ανακατεύω καλά για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνω όλα τα κομμένα λαχανικά μου. Ανακατεύω καλά, αφήνω να σοταριστούν και να πέσει ο όγκος τους. Σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
- Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της γέμισης και ρίχνω την φέτα καλά τριμμένη, στο κέντρο το αβγό. Πασπαλίζω με φυλλαράκια θυμαριού. Ανακατεύω καλά.
- Σέ ένα μικρό πυρέξ 30Χ22 στρώνω τα πρώτα έξι φύλλα αφού τα έχω αλείψει ελαφρά με ελαιόλαδο. Ρίχνω προσεχτικά την γέμιση.
- Σκεπάζω τη γέμιση με άλλα έξι φύλλα καλά λαδωμένα, χαράσσω και βάζω το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνω στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά. Πρέπει να πω ότι 10 λεπτά απ’ τα 40 έβαλα το πυρέξ στον πάτο του φούρνου, γυρνώντας το διακόπτη στη θέση της βάσης ώστε να ψηθεί η πίτα και από κάτω, αλλά σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
- Βγάζω την πίτα, αφήνω ελαφρώς να κρυώσει και σερβίρω. Γευστικότατη, πλούσια, θρεπτική.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply