-Τζόυ, αυτά τα μανιτάρια είναι υπέροχα, είπε ο Τόμμυ Άγκρο με την πιο ήρεμη φωνή που είχα ακούσει ποτέ. Η φυλακή φαίνεται πως του είχε κάνει καλό.
–Πρέπει όμως να’ ναι κανείς προσεχτικός με τα μανιτάρια, Τόμμυ. Ο Κοκαλιάρης Μπόμπυ Ντε Σιμόνε δεν μπορούσε να μην πει την κουβέντα του.
–Μερικά είναι δηλητηριώδη.
–Ναι, το ξέρω, είπα εγώ. Έτσι έχασα την πρώτη μου γυναίκα. Ο Τόμμυ ξαφνιάστηκε.
–Τι λες, Τζόυ, δεν το’ ξερα. Δεν μου το’ χες πει. Ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα.
-Δυστυχώς. Κι έχω χάσει και τη δεύτερή μου γυναίκα. Αυτή πήγε από σπασμένο κεφάλι.
–Θεέ και Κύριε, είπε ο Τ.Α.
–Πώς έγινε αυτό; Τρακάρισμα;
-Όχι… Δεν ήθελε να φάει τα δηλητηριώδη μανιτάρια.
Η κουζίνα της Μαφίας του Joseph “Joe Dogs” Iannuzzi
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ 1994
Υλικά
- 1/4 μανιτάρια αγκάρικους (τα γνωστά μικρά λευκά μανιτάρια)
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 καρότα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα καρότα και την πατάτα.
- Τα κόβω σε μεγάλους κύβους και τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν.
- Με ένα πιρούνι “σπάω” , χωρίς να τα λιώσω, καρότα και πατάτα.
- Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Καθαρίζω τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με ένα μαλακό πανάκι.
- Τα βάζω σε ταψάκι και τα περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτω αλάτι, πάπρικα, ρίγανη, ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου 15 λεπτά, ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
- Σερβίρω στο ίδιο πιάτο τον πουρέ με τα ψημένα μανιτάρια.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply