Μαφινς πραλίνας και ξηρών καρπών

20160711_0022Μικρούλι, κομψό, σοκολατένιο, φορμαρισμένο μέσα στη θήκη για μάφινς σαν καλαθάκι χωρίς το χερούλι του, γεμάτο ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κουκουνάρια και αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης. Σε προκαλεί όπως κάθε τι γλυκό που έχει σοκολάτα, αμαρτωλό και αθώο ταυτόχρονα, σε προκαλεί να το δαγκώσεις, να το φας μπουκίτσα μπουκίτσα, να βγάλεις ένα βαθύ, χαμηλότονο αναστεναγμό ευχαρίστησης και όταν η οικοδέσποινα σε ρωτήσει, “σας άρεσε;” η απάντηση σου και χωρίς ντροπές να είναι, “άλλο ένα παρακαλώ…”

Υλικά (για 12 μάφινς ή για 6 άτομα)

  • 1 κουτί πραλίνα φουντουκιού 400 γρ. όποια σας αρέσει, απ’ αυτές που βρίσκουμε στην αγορά.
  • 2 αβγά
  • 10 κ.σ. (περίπου 100γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ.τσ. γεμάτο από ψιλοκομμένους στο μούλτι ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, ολόκληρες μαύρες σταφίδες και κουκουνάρι. Ή οποιοσδήποτε ξηρός καρπός σας αρέσει.

20160711_0004

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανάμειξης ρίχνω την πραλίνα φουντουκιού και τα 2 αβγά. Ανακατεύω καλά.
  2. Προσθέτω το αλεύρι και τους ψιλοκομμένους καρπούς. Ανακατεύω καλά, ώστε όλα τα υλικά να μου δώσουν μια παχύρευστη κρέμα.
  3. Λαδώνω καλά τις 12 θήκες μάφινς και μοιράζω την παχύρευστη κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένο φυστίκι ή φιλέ αμυγδάλου. Αν νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να βγάλετε τα μάφινς απ’ τις θήκες τους, μπορείτε να βάλετε ένα στρογγυλό πάτο στις θήκες από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή να χρησιμοποιήσετε τις χάρτινες θήκες.
  4. Σε καλά προθερμασμένο φούρνο, βάζω τα μάφινς και τα ψήνω στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού βεβαιωθώ ότι ψήθηκαν, τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να πέσει η θερμοκρασία τους (10-15 λεπτά) και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού με στρογγυλή μύτη, τα αφαιρώ με προσοχή από τις θήκες τους.
  5. Αφού κρυώσουν, τα διατηρώ σε σκεύος που να κλείνει καλά, ώστε να μην πανιάσουν.

20160711_0007

20160711_0009     20160711_0012

20160711_0013     20160711_0014

20160711_0015     20160711_0017

20160711_0022

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *