Του είπα, “φέρε μου σαρδέλες”…
και μου έφερε… ξιφία, pas mal…
Θα με ρωτήσεις τώρα, “πως να ψήσω τον ξιφία;” Ναι, ναι καλά κατάλαβες, αυτό θα σου πω. Γιατί το μυστικό είναι στο μαρινάρισμα. Στο ελαιόλαδο από βραδύς. Τα υπόλοιπα, στα χέρια και την γκριλιέρα σου.
Υλικά
- 1 φέτα ξιφία (είναι αρκετή για δυο άτομα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
- Λεμόνι
- Ρίγανη
Διαδικασία
- Βάζω τη φέτα ξιφία που την έχω κόψει στα δυο, σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ρίγανη.
- Το επόμενο μεσημέρι ανάβω τη γκριλιέρα μου, αφήνω να κάψει και τοποθετώ τις δυο φέτες όπως είναι με τις μαρινάδες.
- Αφήνω να ψηθούν 8-10 λεπτά από τη μια πλευρά. Όχι παραπάνω. Γυρίζω τις φέτες με προσοχή και τις ψήνω και από την άλλη πλευρά περίπου κάτι λιγότερο από 10 λεπτά.
- Σερβίρω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο και πλούσια σαλάτα. Λουκούμι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply