Μισά υλικά… αλλά όχι μισές δουλειές. Για την ακρίβεια, όχι μισές δουλειές αλλά ολοκληρωμένες μαγειρικές λύσεις.
Το αγαπημένο μου στην κουζίνα… υπόλοιπα στο ψυγείο, μισές έως ελάχιστα σε συσκευασίες και γω να συνθέτω απλά
αλλά νόστιμα και γρήγορα πιάτα.
Προτροπή ειδικά για νέες νοικοκυρές για να συνθέσουν, μαζί με τη φαντασία και τα υλικά τους φαγητά που ούτε θα
πίστευαν ότι εκατό γρ. κριθαράκι θα ήταν ευπρόσδεκτο για δυο τρία άτομα στην οικογένεια.
Υλικά
- 100-120 γρ. κριθαράκι
- 1 μικρή συσκευασία μικρών μανιταριών
- 1/2 συσκευασία ντοματάκια
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία
- Καθαρίζω, ψιλοκόβω το σκόρδο και το ρίχνω σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Σοτάρω μόνο για ένα λεπτό.
- Κόβω σε τέταρτα τα μανιτάρια και μπαστουνάκια τις πιπεριές.
- Τα ρίχνω όλα στην κατσαρόλα με το σκόρδο. Ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω αλατοπίπερο και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Ανακατεύω και αφήνω για λίγα λεπτά να δέσουν.
- Ρίχνω ζεστό νερό και το κριθαράκι. Σε σιγανή φωτιά αφήνω να βράσει και να γίνει μελάτο.
- Λίγο πριν κλείσω το μάτι, ρίχνω στην κατσαρόλα κλωναράκια θυμαριού, κλείνω το καπάκι και αφήνω να πάρει τα αρώματα του θυμαριού.
- Μόλις μελώσει το φαγητό, σερβίρω σε όμορφα παλύχρωμα πιάτα, έτσι για να δέσει το μαγειρικό ντεκόρ.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply