Κοτόσουπα κι’ ένα αβγό μπλουμ

Το θερμόμετρο δείχνει κοντά στο μηδέν, ο ουρανός συννεφιασμένος, συννεφιασμένη και η διάθεση, κάτι πρέπει να κάνω για να αλλάξω τα χρώματα, τουλάχιστον έσωθεν.
Η μαγειρική η ψυχοθεραπεία μου,  room session η κουζίνα μου, βγάζω τα κατάλληλα εργαλεία, βάζω την κατάλληλη στολή και ξεκινώ.
Τα χρώματα απλωμένα στον πάγκο μου… κάτι γίνεται, κάτι κινείται έσωθεν…  και ο ουρανός αλλάζει χρώμα, αλλάζει η διάθεση και τα ζόρικα, γίνονται πιο εύκολα και κυρίως πολύ γευστικά!

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 αβγό
  • 1 πατάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • Ελαιόλαδο virgin
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 λεμόνι μεγάλο
  • Ρύζι σπυρωτό ή ό,τι άλλο επιθυμεί η διάθεση και συνήθεια σας

Διαδικασία

  • Κόβω σε χοντρούς κύβους το στήθος, σε μικρότερους κύβους τα λαχανικά.

  • Ρίχνω τα πάντα όλα σε κατσαρόλα μαζί με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά!

  • Ρίχνω ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τα της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω. Αφήνω να σιγοβράσουν όλα ώσπου να μαλακώσουν λαχανικά και κοτ κοτ.

  • Η σούπα η θαυματουργή έτοιμη,  σβήνω το μάτι. Ρίχνω ολόκληρο το αβγό και ανακατεύω στο ζεστό ζουμί, ώσπου να εμφανιστούν οι γνωστές κλωστές απ’ το ασπράδι.

  • Σερβίρω ζεστή τη σούπα, προσθέτοντας μισό home made ψωμάκι να κολυμπάει,  πασπαλισμένο με μπόλικη γλυκιά γραβιέρα και καπνιστή πάπρικα.

  • Jast do it!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *