Κοτόπουλο, μπέικον, τοματίνια

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών σήμερα. “Έλα Μαράκι, μην τρομάζεις, με το ψυγείο μου εννοώ.” Για άλλη μια φορά κοιτάζω ερευνητικά τα ράφια του ψυγείου και βλέπω το υπόλοιπο στήθος κοτόπουλο στο διαφανές δοχείο του, που είχα βράσει προ ημερών. Κάτι φέτες μπέικον που αγοράστηκαν για πίτσα και πίτσα δεν έγινε, ντοματίνια πάντα υπάρχουν, δεν ήθελα και πολύ, το “έγραψα” το σενάριο της συνταγής. Με μια σωστή σειρά τα υλικά και έχω μια υπέροχη μαγειροκατασκευή που θα συνοδέψει το ρύζι, για άτομα δύο στο μεσημεριανό μας τραπέζι.

20160831_0020.jpg_c+l

Υλικά ( για 2 άτομα )

  • 1 μπολ βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια. Είχα ένα φιλέτο στήθος, αλλά άνετα μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε ψαχνό μέρος του κοτόπουλου.
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • 1 πράσινη πιπεριά μικρή
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό μικρό
  • 10-12 ντοματίνια
  • Φυλλαράκια δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Βαλσαμικό τσίλι καυτερο, προεραιτικά

20160831_0004

Εκτέλεση

  1. Κόβω το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες ή κυβάκια. Καθαρίζω και κόβω το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Κόβω το μπέικον σε κομματάκια και τα ντοματίνια κατά μήκος.
  2. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζω ελαιόλαδο και σοτάρω πρώτα τα κρεμμύδια, μόνο για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτω τις πιπεριές, ανακατεύω απαλά 1-2 λεπτά, προσθέτω το μπέικον επίσης για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτω τα κομμένα ντοματίνια, ανακατεύω απαλά και τέλος τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  5. Αλατίζω, ρίχνω πάπρικα στην ποσότητα που θέλω, ανακατεύω όλα τα υλικά καλά αλλά απαλά και σβήνω τη φωτιά. Ραντίζω με βαλσαμικό τσίλι καυτερό, πασπαλίζω με φυλλαράκια δενδρολίβανου, προτιμώ τις κορφούλες.
  6. Σερβίρω αμέσως με ρύζι που του ταιριάζει πολύ.

20160831_0006

20160831_0007     20160831_0008

20160831_0009     20160831_0012

20160831_0013     20160831_0015

20160831_0019

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *