Τα οικογενειακά, τα γρήγορα, τα νόστιμα.
Απλώς ένα καλό μαρινάρισμα από βραδύς με γιαουρτάκι και νότες νοστιμιάς.
Υλικά
- 2 συσκευασίες κοπανάκια
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σ. βεγκέτα ή ό,τι μπαχαρικό σας αρέσει ή έχετε στα ράφια σας
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Ρίγανη
Διαδικασία
- Ανακατεύω καλά το γιαούρτι με πολτοποιημένη τη σκελίδα σκόρδου, το χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και τα μπαχαρικά. Βάζω τα κοπανάκια σε ένα τάπερ και τα καλύπτω με το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το τάπερ και το βάζω στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα που θα τα ψήσω.
- Βγάζω τα μαριναρισμένα κοπανάκια απ’ το ψυγείο, μια ώρα πριν μπουν στο φούρνο. Τα τακτοποιώ σε ένα πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο. Ανάμεσα τους βάζω λεπτές φέτες λεμονιού.
- Τα καλύπτω με αλουμινόχαρτο και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνω μια ώρα σε δυνατή θερμοκρασία, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω ώσπου να χρυσίσουν.
- Σερβίρω με τηγανητές πατάτες και σελινόριζες αβγολέμονο. Λουκούμι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply