Ιδέα και ορεκτικό της στιγμής. Και ενώ αγόρασα κολοκυθάκια για να τα βράσω, όπως και έκανα δηλαδή, ένα το κράτησα και αφού το έκοψα σε λεπτές φέτες, το τηγάνισα σε κουρκούτι. Αλλά όχι συνηθισμένο. Κρασί, ξερή ρίγανη και καπνιστή πάπρικα έκαναν τη διαφορά. Όσο για το αποτέλεσμα… μα γιατί δεν έκανα τουλάχιστον άλλο ένα;;; Αναλογίστηκα εγώ και εξέφρασε δυνατά την ίδια απορία, ο καλός μου σύζυγος.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι – βάλτε 2 οπωσδήποτε
- 3/4 φλ.τσ. περίπου αλεύρι
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 κ.γ. γεμάτη καπνιστή πάπρικα
- Ξερή ρίγανη
- Αλάτι
- Καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
- Πλένω και κόβω σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι. Αλατίζω και αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους, περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω το αλεύρι με την πάπρικα και την ξερή ρίγανη.
- Προσθέτω στο αλεύρι σιγά σιγά το κρασί, το οποίο το έχω αναμείξει με νερό, τόσο όσο να έχω ένα παχύρευστο κουρκούτι. Τα κολοκυθάκια θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά μέσα στο κουρκούτι, που σημαίνει ότι θα το αραιώσουν ακόμα πιο πολύ. Οπότε προσοχή στην πυκνότητα του αρχικού κουρκουτιού.
- Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω να κάψει καλά το σπορέλαιο. Βυθίζω τις φέτες κολοκυθιού στο κουρκούτι, τινάζω να φύγει το περίσσιο και αμέσως τις ρίχνω με προσοχή στο τηγάνι. Περιμένω να χρυσίσουν από τη μια πλευρά και τις γυρίζω και από την άλλη.
- Τις βγάζω από το τηγάνι και τις ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι τους. Σερβίρω αμέσως.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply