Άλλο ένα οικογενειακό, καλοκαιρινό πολύ νόστιμο φαγητό, μιας και τα κολοκυθάκια αλλά και οι ντομάτες είναι στο φόρτε τους. Μπορεί να γίνει και χωρίς τα φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι δυο εκδοχές καλοφάγωτες.
Υλικά (για 4-5 μερίδες)
- 1 κιλό κολοκυθάκια, όσο γίνεται το ίδιο μέγεθος
- 1 δισκάκι μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο
- 4 ώριμες ντομάτες κατάλληλες για πλούσια σάλτσα
- Μαϊντανό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι καγιέν, κόκκους κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
- Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω καλά τα κολοκυθάκια και να τα κόψω σε τέσσερα κομμάτια. Πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.
- Τα στεγνώνω καλά, τα λαδώνω καλά, τα βάζω σε ρηχό ταψί φούρνου και τα ψήνω μόνο για δέκα λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς.
- Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, καθαρίζω και πολτοποιώ το κρεμμύδι. Το βάζω μαζί με τα φιλετάκια σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα. Τα αφήνω 5-6 λεπτά να στεγνώσουν απ’ τα υγρά τους και τότε μόνο βάζω ελαιόλαδο.
- Τα σοτάρω μερικά λεπτά και ρίχνω τις πολτοποιημένες ντομάτες μαζί με το αλατοπίπερο και τους κόκκινους κόκκους. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να γίνουν σε πολύ χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά. Όχι παραπάνω.
- Στη μισή ώρα τα υγρά της σάλτσας έχουν λιγοστέψει πολύ. Δεν ανησυχώ καθόλου και δεν βάζω νερό. Βάζω τα κολοκυθάκια μου όμως, ανακινώ ελαφρά την κατσαρόλα, την σκεπάζω και αφήνω να γίνει όλο το φαγητό ώσπου να δέσει. Τα κολοκυθάκια μου έβγαλαν τα νερά τους και λίγο παραπάνω απ’ ότι ήθελα. Λίγο πριν σβήσω τη φωτιά, πασπαλίζω τη σάλτσα με μια κοφτή κ.σ. τραχανά πικάντικο που έχω στο ντουλάπι.
- Το φαγητό δένει και γίνεται τέλειο και σε γεύση και σε υφή. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη
Leave a Reply