Γίγαντες με λουκάνικα αγριογούρουνου

Οι αγαπημένοι γίγαντες, όχι των παιδικών μας παραμυθιών αλλά των οσπρίων, για άλλη μια φορά στο οικογενειακό μας τραπέζι. Αυτήν τη φορά με υπέροχα λουκάνικα αγριογούρουνο με ρίγανη. Γλύκισμα! Ιδανικό φαγητό για κρύες χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες. Και για φιλικές συγκεντρώσεις κοντά στο τζάκι!

Υλικά

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 4 λουκάνικα αγριογούρουνου με ρίγανη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 2-3 καρότα
  • Ντομάτα κονκασέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-βεγκέτα

Διαδικασία

  • Βάζω να βράσουν οι γίγαντες αφού τους έχω αφήσει όλη την προηγούμενη νύχτα, σκεπασμένους με νερό ώστε να φουσκώσουν. Για να μαλακώσουν θέλουν περίπου μια ώρα. Πέντε λεπτά πριν τους κατεβάσω, ρίχνω τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τη βεγκέτα.

  • Κόβω την πιπεριά σε κομματάκια και σε ροδέλες το κρεμμύδι.

  • Μόλις βράσουν οι γίγαντες τους βάζω σε ταψάκι ή πυρέξ με πολτοποιημένες τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι μαζί με το νερό τους. Τακτοποιώ ανάμεσα τα τέσσερα λουκάνικα. Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι. Αλατοπιπερώνω.

  • Τους βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνω στις αντιστάσεις ώσπου να μελώσουν και να δέσουν όλα τα υλικά.

  • Τους σερβίρω με ανθότυρο, μικρή σαλάτα από ντοματίνια και σπιτικό σταρένιο ψωμί.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *