Γαύρος λαδολέμονο στο γκριλ

Όταν πας στην αγορά για ψάρι και το μάτι σου πέφτει στο τελάρο με το γαύρο που λες και μόλις έχει έρθει απ τη θάλασσα, δεν έχεις κανένα δισταγμό για το τι θα έχει το μενού της ημέρας. Ντούρος, ζωντανός, λαμπερός και κυρίως όχι ταλαιπωρημένος, ο γαύρος μας  έτοιμος για το φούρνο και το μεσημεριανό τραπέζι.
Να ξέρετε ότι στα μικρά ψάρια φαίνεται πολύ περισσότερο η φρεσκάδα απ ότι στα μεγάλα. Κι αυτό γιατί τα μικρά ψάρια και ειδικά τα αφρόψαρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στη μεταφορά τους απ τη θάλασσα στην αγορά.

Τώρα για το πως θα το μαγείρευα επίσης κανένας προβληματισμός. Ένα τόσο φρέσκο και νόστιμο ψαράκι πρέπει πάντα να μαγειρεύεται με τον απλούστερο τρόπο, ώστε η σαφήνεια της γεύσης του να είναι ξεκάθαρη και άμεσα αντιληπτή. Engraulis_encrasicolus_Gervais_flippedΥλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1-2 λεμόνια
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

20140805_0006Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω καλά το γαύρο, αφαιρώντας κεφάλι και εντόσθια.
  2. Τον τοποθετώ σε ταψάκι και τον περιχύνω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο. Το λαδολέμονο να είναι αρκετό ώστε να κρατήσει τα ψαράκια ζουμερά και “ζωντανά”
  3. Αλατίζω και τον πασπαλίζω με τα φυλλαράκια της ρίγανης.
  4. Τον ψήνω στο γκριλ περίπου για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει αλλά όχι να ξεροψηθεί.
  5. Τον σερβίρω αμέσως με ντοματοσαλάτα και κρύο λευκό κρασί. ….Πανδαισία!

20140805_0012 20140805_0016 20140805_0019Καλή επιτυχία

 

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *