Είναι οικονομικό, είναι γρήγορο, είναι εύκολο και κυρίως είναι πολύ γευστικό.
Σήμερα δεν έχουμε πολλά λόγια, έχουμε γαυράκια και πολλά τοματίνια βελανίδι.
Υλικά (για δυο καλές μερίδες)
- 300 γρ. γαύρο
- Τοματίνια τόσα όσα να καλύψουν το ταψάκι με τα γαυράκια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Φρέσκο θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- 3/4 π.νερού λευκό κρασί
- Αλάτι
- Καυτερή ή γλυκιά πάπρικα ή μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα ψάρια. Πλένω και κόβω κατά μήκος τα τοματίνια. Καθαρίζω τις σκελίδες και τις κόβω σε ροδέλες.Τακτοποιώ προσεχτικά και όμορφα τα γαυράκια με τα τοματίνια στο πυρέξ. Τα περιχύνω με το κρασί και αρκετό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τα φυλλαράκια του θυμαριού.
- Βάζω το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω το φαγητό μου στον αέρα στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Σβήνω το φούρνο αλλά αφήνω το πυρέξ άλλα 5-10 λεπτά μέσα.
- Σερβίρω με ανάμεικτη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη
Leave a Reply