Φιδές ο καλοκαιρινός

Άσε τις προκαταλήψεις και πιάσε το φιδέ απ’ το ντουλάπι, όχι για σουπίτσα αλλά για ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό πιάτο, ζουμερό, πολύχρωμο, γρήγορο και ιδιαίτερο. Έτσι θα αξιοποιήσεις και το λίγο φιδέ που περιμένει μήνες για να μπει στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα που βρίσκονται στα συρτάρια του ψυγείου.  Μαγειρική σύνθεση που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 φωλιές ψιλό φιδέ
  • Μισή κίτρινη πιπεριά
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Τοματίνια αρκετά
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Φυλλαράκια βασιλικού
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 κ.γ. ή και περισσότερο βεγκέτα ή νοστιμιά
  • 1/2 κ.γ. πολύχρωμα πιπέρια

Διαδικασία

  • Πλένω και κόβω στα δυο τα τοματίνια, σε μικρές λωρίδες τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου.

  • Τα ρίχνω όλα τα παραπάνω σε φαρδύ τηγάνι με το σκόδρο πολτοποιημένο και αρκετό ελαιόλαδο.

  • Ρίχνω τις νοστιμιές και αφήνω να δέσουν τα υλικά. Τότε  ρίχνω περίπου δυο φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό, αφήνω να πάρει μια βράση Ρίχνω τις φωλιές του φιδέ σπασμένες. Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω απαλά ώστε ο φιδές να ενσωματωθεί όμορφα με τη σάλτσα. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα νερό.

  • Αφήνω να γίνει, να μελώσει η σάλτσα με το φιδέ, σβήνω τη φωτιά και πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φυλλαράκια βασιλικού.

  • Σερβίρω με μπόλικο τριμμένο τυρί + βασιλικό.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *