Το σημερινό μαγειρικό concept έχει σαν στόχο να μεταμορφώσει έναν ουδέτερο χονδρό φιδέ, όπως είναι άλλωστε όλα τα ζυμαρικά, σε ένα γευστικότατο, καλοκαιρινό πιάτο με σάλτσα μπύρας. Για άλλη μια φορά η μπύρα μου δίνει το έναυσμα για μια σάλτσα διαφορετική που θα ρουφηχτεί στην κυριολεξία απ’ τον φιδέ. Εντάξει δεν ανακάλυψα και την Αμερική. Προηγήθηκε ο Γενοβέζος Χριστόφορος. Ποιος Χριστόφορος; Ο Columbus καλέ. Αλλά να, πότε πότε και μεις οι ταπεινοί food bloggers ρίχνουμε έναν κόκκο ιδέας, στον ούτως ή άλλως τρικυμιώδη και με άπειρες εξαιρετικές και πρωτότυπες ιδέες, μαγειρικό ωκεανό.
Ας αφήσω όμως τις αμπελοφιλοσοφίες μου (ναι, ναι είμαι επιρρεπής σε αυτές) και ας στρώσω το τραπέζι πριν κρυώσει ο μπυρένιος φιδές μου. Σας τον προτείνω. Ειδικά για σας τα ψαχτήρια της γεύσης.
Υλικά
- 2 φωλίτσες χονδρού φιδέ
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- 1 κουτάκι μπύρας και ίσως λίγο επιπλέον νερό. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες.
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- Φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Κόβω σε λεπτές φετούλες το κρεμμύδι, σε μπαστουνάκια την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Τρίβω στον τρίφτη τις δυο ντομάτες και πολτοποιώ τα σκόρδα.
- Βάζω στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, σοτάρω και αλατοπιπερώνω σε δυνατή φωτιά όλα μαζί τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μόνο, ώσπου να πέσει ο όγκος τους.
- Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις, πάντα σε δυνατή φωτιά και προσθέτω την μπύρα.
- Μόλις πάρει βράση και ενσωματωθεί και η μπύρα, βάζω τις φωλίτσες φιδέ όπως είναι, χωρίς να τις σπάσω, τις ανακατεύω απαλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να διαχωριστεί ο φιδές.
- Βράζω το φιδέ σε σιγανή φωτιά ώσπου να χυλώσει, αλλά όχι να λιώσει. Προτιμότερο al dente. Πασπαλίζω με τα φύλλα του βασιλικού. Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό ζυμαρικό στο πιάτο σας!
Καλή σας επιτυχία και… απολαύστε το!
Leave a Reply