Αν έχεις βαρεθεί τη φασολάδα, λέμε τώρα, αν επίσης έχεις βαρεθεί τα φασόλια πιάζ, έχω πρόταση. Μια σαλάτα διαφορετική, εύκολη, γευστική που άνετα γίνεται κυρίως γεύμα που μπορεί να έχει στο πλάι κάποιο μικρό τηγανισμένο ψαράκι ή φρυγανισμένο ψωμί. Τα εύκολα, τα νόστιμα, τα απλά δεν θέλουν πολλά λόγια, θέλουν γρήγορη απόφαση για το αυριανό φαγητό.
Υλικά κατ’ εκτίμηση (για δυο άτομα)
- Περίπου 120 γρ. βρασμένα φασόλια… για οικονομία ενέργειας και (πολύτιμου) χρόνου έβρασα 250 γρ.
- Μανιτάρια μικρά λευκά
- 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από ένα λεμόνι + το ξύσμα ή τις φλούδες του
- 1 μικρή ντομάτα για τη δροσιά της
- Ελαιόλαδο
- Βεγκέτα
- Άνηθο
Διαδικασία
- Καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, μέρος της πιπεριάς, τη ντομάτα σε φέτες.
- Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνω πολτοποιημένη τη σκελίδα του σκόρδου μαζί με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω για ένα λεπτό και ρίχνω αμέσως τις φέτες των μανιταριών.
- Αφήνω να μαραθούν καλά, προσθέτω τη βεγκέτα και τα βρασμένα φασόλια. Προσθέτω και τις φετούλες της πιπεριάς. Ανακατεύω καλά σε χαμηλή φωτιά ένα δυο λεπτά, όχι περισσότερο.
- Σβήνω με το χυμό του λεμονιού και προσθέτω ξύσμα ή φλούδες λεμονιού.
- Πασπαλίζω με άνηθο και σερβίρω.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply