Το μαγειρικό μου πλάνο γι’ αυτό το καυτό καλοκαίρι, με σαλάτες σαν κύριο φαγητό, συνεχίζεται, απολαμβάνεται και κυρίως μου χαρίζει στιγμές νοστιμιάς και κυρίως ώρες ελεύθερες για ό,τι χαλαρό και όμορφο προκύψει. Ιδέες ρίχνω, εσύ Μαράκι ξέρεις πόσο πολύτιμος ο καλοκαιρινός χρόνος που δεν είναι να σπαταλιέται σε κουζίνα και ζεστές εστίες.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 120 γρ. φακές
- 2 φέτες σολομού
- 2 μικρές συσκευασίες καλαμποκιού – ή όση ποσότητα θέλετε
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ντομάτα σφιχτή
- 1 έτοιμη σαλάτα με διάφορα μπέιμπι φύλλα που περιέχουν και εξαιρετικά πικάντικα φύλλα μουστάρδας
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καλό ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 1 λεμόνι μικρό για το χυμό του
Διαδικασία
- Βράζω τις φακές, περίπου 20-25 λεπτά.
- Ψήνω τις φέτες σολομού. Όταν κρυώσουν τις κόβω σε κυβάκια.
- Κόβω σε μικρές λωρίδες την πιπεριά.
- Κόβω σε κυβάκια την ντομάτα, έχοντας αφαιρέσει σάρκα και σπόρους τα οποία θα χρησιμοποιήσω σε επόμενη σάλτα.
- Χτυπάω σε βαζάκι αρκετό ελαιόλαδο, με το ξύδι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και ελάχιστο αλάτι. Τακτοποιώ σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και περιχύνω με το λαδολέμονο. Στολίζω τα μπέιμπι φύλλα της φρέσκιας έτοιμης σαλάτας φροντίζοντας να τα τοποθετήσω στο κέντρο της σαλατιέρας.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply