Μια απλή συνταγή για μπράουνις με κακάο, γίνεται γιορτινή αν στολίσουμε ανάλογα το γευστικότατο μπράουνι που φτιάξαμε, με ό,τι θέλουμε.
Υλικά (για ταψάκι 19Χ27)
- 110 γρ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένη
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
- 170 γρ. κακάο
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αβγά μεγάλη ή 5 μικρά
- 1 Βανίλια
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ό,τι άλλο αρωματικό ποτό έχετε
Διαδικασία
- Κτυπώ στο μίξερ (ή και στο μίξερ χειρός) το βούτυρο, τις δυο ζάχαρες, τα αβγά, τη βανίλια και το ποτό.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο και το σόδα.
- Ρίχνω το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το βούτυρο σταδιακά ώσπου να ενσωματωθούν. Ρίχνω και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Βουτυρώνω το ταψάκι και απλώνω με σπάτουλα το μείγμα μπράουνις.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. περίπου για 25-30 λεπτά.
- Βγάζω το ταψάκι απ’ το φούρνο, αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε τετράγωνα.
- Για να το κάνω γιορτινό, αχνίζω με άχνη και στολίζω με ό,τι υπάρχει στα ντουλάπια και στη φαντασία μου.
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές
Leave a Reply