Με λίγη προσοχή στο τύλιγμα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και ρολάκια κοτόπουλου, αυτή τη φορά όμως από τα μπουτάκια του, φιλέτο βεβαίως που θα τα ψήσετε με πατατούλες μπέιμπι στο φούρνο σας, είτε στον αέρα είτε στις αντιστάσεις.
Για ρολάκια από το στήθος κοτόπουλου, γεμιστά με ψημένες πιπεριές,κλικ εδώ. Εξίσου εύκολη και νοστιμότατη συνταγή. https://www.foodcollection.gr/stithos-kotopoulo-rolakia-gemista-piperies/
Υλικά
- 1 δισκάκι μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλου
- 2 πιπεριές κέρατο, μια κόκκινη, μια πράσινη
- 1 μικρό κομμάτι τυρί χαλούμι
- Μείγμα μπαχαρικών – πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καυτερή, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κουρκουμά
- Ελαιόλαδο
- 250 γρ. πατατούλες μπέιμπι
- Φρέσκια ρίγανη
- Το χυμό από ένα ή δυο λεμόνια.
- Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Μερικές οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
- Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω καλά και να βάλω τις πατατούλες να βράζουν. Δέκα λεπτά είναι αρκετά.
- Ανοίγω τα φιλετάκια του κοτόπουλου και όπου είναι πιο χοντρά τα κομμάτια τα χαράσσω ελαφρά με το μαχαίρι, έτσι ώστε να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια όταν θα τα γεμίσω. Τα ραντίζω με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζω καλά με το μείγμα των μπαχαρικών, τους κάνω μασάζ και τα αφήνω σκεπασμένα στο ψυγείο περίπου να μισή ώρα.
- Κόβω τις πιπεριές και το χαλούμι σε μπαστουνάκια. Βγάζω τα φιλετάκια απ’ το ψυγείο και ένα ένα το τοποθετώ σε ξύλο κοπής (μόνο για κοτόπουλο) και αρχίζω να τοποθετώ τις πιπεριές και το χαλούμι. Πασπαλίζω με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
- Τα τυλίγω σφιχτά και προσεχτικά και τα στερεώνω με μια ή δυο οδοντογλυφίδες.
- Βάζω στο τηγάνι μου ελαιόλαδο, το αφήνω να κάψει και βάζω μέσα τα ρολάκια. Τα σοτάρω καλά και από τις δυο πλευρές τους.
- Τα βγάζω απ’ το τηγάνι και τα βάζω στο ταψάκι που θα τα ψήσω.
- Φτιάχνω ένα καλό και πηχτό λαδολέμονο στο οποίο έχω προσθέσει μια κουταλιά μουστάρδας και το κρασί.
- Εν τω μεταξύ έχω βγάλει τις πατατούλες απ’ την κατσαρόλα που τις έβρασα, τις χαράσσω σταυρωτά, τις πατώ ελαφρά με το μαχαίρι ώστε να ανοίξουν λίγο, τις βάζω σε ένα μπολ και όπως είναι ζεστές τις περιχύνω με το λαδολέμονο. Ανακινώ καλά ώστε να ποτίσουν από το υγρό.
- Τις βάζω στο ταψάκι γύρω γύρω απ’ τα ρολλάκια, περιχύνω με το λαδολέμονο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου για 45-50 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω σε δυνατό φούρνο για άλλα 5 λεπτά για να ροδίσουν και οι πατάτες και τα ρολάκια. Εσείς θα κρίνετε το χρόνο για να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρω με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply