Άμα βρεθείς με αρκετά αβοκάντο και μάλιστα ώριμα, τι άλλο κάνεις εκτός απ’ τις γνωστές σαλάτες; Απλά πράγματα χτυπάς και ένα τζατζικάκι για να συνοδέψεις ό,τι ψητό θες. Διαδικασία απλή, υλικά απλά και γνωστά. Το θέμα είναι ή να περιμένεις να ωριμάσει ένα αβοκάντο ή να πας στην κεντρική λαχαναγορά και το αετίσιο μάτι σου να βρει καφασάκι με ώριμα αβοκάντο και σε χαμηλότερη τιμή. Έκανα το δεύτερο, έκανα και το τζατζίκι που το φάγαμε όλο ένα μεσημέρι με ανάλογο κυρίως πιάτο και για την ακρίβεια ένα ψητό ψάρι.
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- Ξύδι λίγο
Διαδικασία
- Χαράσσω κατά μήκος το ώριμο αβοκάντο και περιστρέφω τα δυο μισά του γύρω απ’ το κουκούτσι του. Με ένα κουταλάκι που το χώνω ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα, το καθαρίζω με προσοχή πολύ εύκολα.
- Καθαρίζω και πολτοποιώ τη σκελίδα και τη βάζω μαζί με το αβοκάντο σε ένα βαθύ μπολ.
- Ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο, το αβοκάντο είναι αρκετά βουτυράτο και το ξύδι. Πολτοποιώ με πιρούνι και ανακατεύω καλά ώσπου να δέσουν όλα τα υλικά.
- Ταιριάζει τέλεια και με ξεροψημένη φέτα σπιτικού ψωμιού.
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply