Χαλβάς σιμιγδαλένιος ο πολύκαρπος

Χαλβάς πάλι, σιμιγδαλένιος, δεν φαντάζομαι να σου πέφτει βαρύς;! Ίδια βασικά υλικά, ίδια διαδικασία, αλλά κάποια διαφορετικά στοιχεία που τον διαφοροποιούν ελαφρώς από τον χαλβά πολίτικο σιμιγδαλένιο, που ήδη υπάρχει στο blog. Κοίτα και για να μην έχεις απορίες, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στην κουζίνα και στην ίδια συνταγή κάνουν τη διαφορά από την μία συνταγή στην άλλη. Σκέψου τώρα και στη ζωή. Οι λεπτομέρειες διαφοροποιούν την καθημερινότητα μας που πολλές φορές την αισθανόμαστε βαριά και ασήκωτη στους ώμους και την καρδιά μας.
Όχι, όχι, δεν θα το βαρύνω… απλώς θα το γλυκάνω. Πάντως για πάρτε στα σοβαρά την συμβουλή μου. Μεγάλη γυναίκα είμαι, κάτι ξέρω από λεπτομέρειες που φωτίζουν τη ζωή τη δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων. Άντε Μαράκι, Λενάκι, Βιβίκα, Κατερίνα, Γκέλυ, Άννα, Αφεντία, Ελπίδα… καλή σας επιτυχία!

Υλικά 

  • 1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
  • 2 φλ. τσ. σιμιγδάλι (έβαλα 1 φλ. τσ. χοντρό + 1 φλ. τσ. ψιλό σιμιγδάλι)
  • 2 φλ. τσ. ζάχαρη (η κλασική συνταγή θέλει 3 – εσείς αποφασίζετε )
  • 3 φλ. τσ. νερό + 1 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. ποικιλία ξηρών καρπών, υπάρχει και σε σακουλάκι
  • 50 γρ. κοκτέιλ ζαχαρόπηκτων κύβων, κοινώς φρούι γλασέ σε μικρά κυβάκια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Φυλλαράκια λουίζας (προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι βανίλιας με άρωμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το ηλιέλαιο και το μείγμα σιμιγδαλιού. Ψιλό, χοντρό. Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύω το σιμιγδάλι ώσπου να πάρει σκούρο χρώμα.Λίγο πριν σβήσω τη φωτιά ρίχνω τους ξηρούς καρπούς και τους ζαχαρόπηκτους κύβους. Ανακατεύω καλά.

     

  • Όσο γίνεται το σιμιγδάλι, σε διπλανό μάτι, βάζω σε μικρή κατσαρολίτσα το νερό με το χυμό πορτοκάλι, 2 φλούδες πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη λουίζα και τη βανίλια. Τα αφήνω να πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω το σιρόπι περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω.

  • Με μεγάλη προσοχή ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύω ώσπου το σιρόπι να απορροφηθεί από το σιμιγδάλι.

  • Το αδειάζω αμέσως σε φόρμα, το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με έξτρα κανέλα τριμμένη.

Καλή και γλυκιά σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Χαλβάς σιμιγδαλένιος ο πολύκαρπος”

  1. vatsithianou fotini

    Ότι φτιάχνεις είναι φανταστικό.

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Φωτεινή σ’ ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *