Ρεβίθια βελουτέ με καπνιστό σολομό

“Λοιπόν Μαράκι την Πέμπτη που θα έχεις για επίσημο δείπνο τον πρέσβη, αυτό το φαγητό θα του έχεις για πρώτο πιάτο. Τώρα για κύριο, τι να σου πω; Πάντως για καλό και για κακό φτιάξε μια μακαρονάδα με κιμά.”

Υλικά (για 4 άτομα, όταν θα έχεις τον πρέσβη, αλλιώς για 2 άτομα)

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ζωμό – μπουκέτο αρωματικών
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό φέτες, υπάρχει σε συσκευασία.
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζω από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν.  Την επόμενη μέρα τα βάζω σε κρύο νερό να βράσουν και αφού πάρουν την πρώτη βράση και βγάλω τον αφρό, προσθέτω το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τις τρεις σκελίδες σκόρδου και τον ζωμό-μπουκέτο αρωματικών. Συνεχίζω το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλάτι και ελαιόλαδο δεν βάζω καθόλου.

     

  • Αφού μαλακώσουν τα ρεβίθια, κλείνω το μάτι, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και με την ηλεκτρική ράβδο, μέσα στην κατσαρόλα, τα πολτοποιώ πολύ καλά. Τα αφήνω στην άκρη.

  • Ρολάρω τις φέτες του σολομού και τις κόβω σε κομματάκια. Σε ένα μικρό σαγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κομματάκια του σολομού 3-4 λεπτά. Όχι περισσότερο. Κρατάω μερικά στην άκρη.

  • Τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τα πολτοποιημένα ρεβίθια και ανακατεύω καλά.

  • Σερβίρω την βελουτέ σούπα ρεβιθιών αμέσως, βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 σοταρισμένα ρολάκια σολομού και κλωναράκι φρέσκου θυμαριού.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *