Τσιπούρες, δενδρολίβανο και σκορδολέμονα

Μια μαγειρική λεπτομέρεια  διαφορετική  και αμέσως έχεις μια νέα γεύση στο πιάτο σου. Τα αρωματικά που έχω σε γλαστράκια στο σπίτι  δε με αφήνουν σε ησυχία. Θέλω να κάνω όσους συνδυασμούς μπορώ και μου φαίνονται ικανοί ώστε να δώσουν  ένα καινούριο “άγγιγμα” σε γνωστές γεύσεις, όπως αυτή της τσιπούρας. Έτσι τώρα σειρά είχε το δενδρολίβανο που μαζί με φέτες λεμονιού και πολλές σκελίδες σκόρδου θα κάνουν τα ψάρια να ξεφύγουν από τα τετριμμένα ενός  ψητού ψαριού στο γκριλ. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό και ζουμερό.

Η παροιμία λέει… φάτε μάτια ψάρια ή αλλιώς…  μια εικόνα χίλιες λέξεις.

20160812_0004.jpg-c+l

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 τσιπούρες
  • 2 λεμόνια, να είναι ελληνικά. Έχει σημασία γιατί τα εισαγωγής πικρίζουν το φαγητό. Και πράσινα να είναι τα λεμονάκια, μας κάνουν και μάλιστα έχουν μια καταπληκτική γεύση αφού ψηθούν μέσα στους χυμούς των ψαριών και του κρασιού που πρόσθεσα στο σκεύος.
  • Πολλές σκελίδες σκόρδου, όσες αντέχετε τέλος πάντων
  • Κλαδάκια δενδρολίβανου
  • Ένα ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο

20160812_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα ψάρια, τις σκελίδες σκόρδου, πλένω καλά τα κλαδάκια του δενδρολίβανου, πλένω τα λεμόνια και το ένα το κόβω σε λεπτές φέτες.
  2. Λαδώνω καλά τα ψάρια και τα αλατίζω. Τα βάζω στο σκεύος που θα τα ψήσω, πάνω από τα κλαδάκια του δενδρολίβανου και πάνω από μερικές φετούλες σκόρδου και λεμονιού.
  3. Γεμίζω την κοιλιά τους με σκόρδα, δενδρολίβανο και μια φέτα λεμονιού.
  4. Περιχύνω με το χυμό ενός λεμονιού, με το κρασί και έξτρα ελαιόλαδο.
  5. Ψήνω στον αέρα στους 200-220 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Ενδιάμεσα του ψησίματος, γυρίζω τα ψάρια και από την άλλη πλευρά τους. Υπενθυμίζω ότι και οι φέτες λεμονιού τρώγονται μια χαρά, για όποιον βεβαίως αρέσκεται στα ξινά. Απίστευτη,  καραμελωμένη γεύση.

20160812_0009 20160812_0011

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *