Η επικεφαλίδα της σημερινής συνταγής μου τα λέει όλα. Λαζανάκι, ανθότυρος, μπέικον, σκόρδο. Τα βασικά υλικά για μια γρήγορη, εύκολη βεβαίως και γευστικότατη μακαρονάδα που δίνει άμεση λύση σε στιγμές μαγειρικής αμηχανίας και προβληματισμού στο καθημερινό, βασανιστικό ερώτημα “τι μαγειρεύουμε σήμερα;”
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1/4 λαζανάκι
- 150-200 γρ. ανθότυρο
- 2-3 φέτες μπέικον καλής ποιότητας
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- Φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα
- Ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- Αλάτι, καυτερή ή πικάντικη πάπρικα ή μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζω το νερό να βράσει για τα λαζανάκια. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά μου, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο τη μια ή δυο σκελίδες σκόρδου (το ζυμαρικό σηκώνει και τις δυο) ψιλοκομμένες, μαζί με το μπέικον που έχω κόψει σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρισμα δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 2-3 λεπτά, όσο να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του μπέικον.
- Σβήνω με το σφηνάκι κρασιού, κλείνω τη φωτιά και αμέσως ρίχνω τον ανθότυρο σπασμένο.
- Αλατίζω ελάχιστα και ρίχνω την πάπρικα ή το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά τα υλικά.
- Χωρίς να σουρώσω τα λαζανάκια, τα μεταφέρω με τσιμπίδα και λίγα απ’ τα νερά τους στο τηγάνι με το μπέικον και το τυρί.
- Σερβίρω αμέσως τα al dente ζεστά λαζανάκια πασπαλισμένα με τη φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα που δένει απίστευτα με την έτοιμη λαζανομακαρονάδα. Μην παραλείψετε αυτό το πασπάλισμα με τα φρέσκα μυρωδικά.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply