Τα πολύχρωμα διαφημιστικά φυλλάδια αρκετά και μαζεμένα στην άκρη της της πόρτας της εισόδου. Όπως πάντα τα περισσότερα αφορούν σε μαγαζιά fast food, μερικά σε κομμώσεις και ανάλογα με την εποχή σε φροντιστήρια, πετρέλαιο, γυμναστήρια και άλλα διάφορα. Σκύβω τα μαζεύω, τα ανεβάζω σπίτι και πριν τα βάλω στην τσάντα της ανακύκλωσης, ρίχνω μια γρήγορη ματιά μπας και βρω κάτι που να με ενδιαφέρει.
Το μάτι μου πέφτει σε ένα δίφυλλο που διαφημίζει μια καινούργια πιτσαρία στην περιοχή μου. Το φαγητό και μάλιστα το έτοιμο και γρήγορο, έχει τελικά πάντα πέραση. Είναι μια κάποια λύση πολλές φορές. Το ανοίγω, κοιτάζω τις όμορφες και λαχταριστές πίτσες και διαβάζω τις ποικιλίες που προσφέρει το κατάστημα. Ενδιαφέρουσες δεν μπορώ να πω και όλο και καινούργιοι συνδυασμοί υλικών, ώστε να προκαλέσουν τον αναγνώστη να παραγγείλει στην πρώτη ευκαιρία. Επικεντρώνομαι σε μια πίτσα, που συμπτωματικά είχα σχεδόν όλα τα υλικά, μιας και μόλις είχα γυρίσει απ’ το σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας. Πίτσα με κοτόπουλο, μπέικον και μοτσαρέλα. Μου άρεσε η ιδέα, όμως για μεσημεριανό φαγητό στο σπίτι δεν μου πάει η πίτσα, την προτιμώ το βράδυ με κρύα μπύρα στην βεράντα. Άσε που πρέπει να κάνω και τη ζύμη.
Όμως ήδη είχα μπει στο τριπάκι για το πως να αξιοποιήσω τα υλικά μου και την ιδέα που μου έδωσε το φυλλάδιο για πίτσα κοτόπουλο. Εγώ λοιπόν θα έφτιαχνα κοτόπουλο πίτσα. Και για να εξηγούμε, τι ποιο απλό και γνωστό από το κοτόπουλο, το στήθος για την ακρίβεια που είτε το κάνουμε ρολάκια με ότι υλικό θέλουμε είτε του ανοίγουμε “θήκες” ή κάνουμε κοψίματα και εκεί μέσα παραχώνουμε τα υλικά μας και το ψήνουμε.
Πέταξα απ’ τη χαρά μου που βρήκα τη σωστή και εύκολη λύση. Το αβγό του Κολόμβου δηλαδή. Έβαλα αμέσως τη φρεσκοπλυμένη ποδιά μου και στρώθηκα στη δουλειά. Το αποτέλεσμα γευστικότατο. Να λοιπόν που κάποιες φορές και τα σχετικά φυλλάδια φαγητού, δίνουν ιδέες μαγειρικής εκεί που δεν το περιμένεις.
Υλικά ( για 2 άτομα )
- 1 μικρό στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρή μοτσαρέλα ( βρήκα στα ψυγεία συσκευασμένη 120 γρ. ότι πρέπει δηλαδή )
- 1 μικρό μπολάκι τυρί τριμμένο για πίτσα, οτιδήποτε σας αρέσει
- 1 μικρή σφιχτή ντοματούλα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2-3 φέτες μπέικον ή σαλάμι ή πάριζα
- Φρέσκια ρίγανη ( κάνει τη διαφορά )
- Ελαιόλαδο
- 1 σφινάκι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι ή πικάντικη πάπρικα
Εκτέλεση
- Πλένω και κόβω σε λεπτές φέτες τη ντοματούλα, τη μοτσαρέλα και σε ροδέλες την πιπεριά.
- Σε άλλο ξύλο κοπής και με καθαρό μαχαίρι χαράσσω βαθιά, αλλά χωρίς να τα κόψω, και τα δύο μέρη του στήθους. Λαδώνω καλά.
- Αλατίζω ελαφριά, πασπαλίζω με το πιπέρι η την πάπρικα και το πρώτο που βάζω στα ανοίγματα είναι φρέσκα φύλλα ρίγανης. Αυτά θα δώσουν τον τόνο. Παραχώνω λίγο μπέικον, μια φέτα ντομάτας, μια φέτα μοτσαρέλας, λίγη πιπεριά. Όσα χωράνε δηλαδή σε κάθε άνοιγμα. Τέλος πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί.
- Ότι περισσέψει από τα υλικά που έβαλα στο στήθος, ντομάτα, τυριά, πιπεριά, τα σκορπίζω στο πυρέξ που θα το ψήσω. Τοποθετώ από πάνω τα δυο κομμάτια στήθους, ρίχνω το σφινάκι κρασιού, λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα ή ώσπου να δω να ροδίζουν τα υλικά. Τα υγρά που έβγαλαν τα υλικά μου, τα χρησιμοποίησα και έφτιαξα ένα ρύζι με το οποίο συνόδεψα το κοτόπουλο πίτσα.
- Αν θέλετε το κοτόπουλο πιο στεγνό, απλώς δεν θα βάλετε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply