Ο τίτλος τα λέει όλα και με ρωτάς τι θα φάμε σήμερα;! Τσιπούρες ντοματοσκορδατοριγανάτες στο φούρνο!
Ο γλάρος τι σχέση έχει;! Εκτός του ότι είναι όμορφος, ψάρι θα φάει κι αυτός σήμερα! Αλλά όχι του φούρνου!
Υλικά (για 2 πεινασμένα άτομα)
- Δυο τσιπούρες 650-700 γρ.
- 3-4 ντομάτες σφιχτές αλλά κόκκινες και προς ώριμη ηλικία
- Μπόλικες σκελίδες σκόρδου
- Φρέσκια ρίγανη (Ακόμα να πάρεις το γλαστράκι; Γρήγορα στη λαϊκή!)
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω καλά τις τσιπούρες και τις αλατίζω.
- Πλένω καλά και κόβω τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.
- Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου.
- Τοποθετώ τις φέτες ντομάτας σε ταψί, αλατοπιπερώνω, ρίχνω φυλλαράκια ρίγανης και τέλος βάζω τις τσιπούρες από πάνω.
- Αλατοπιπερώνω και τα ψάρια, τοποθετώ μερικές φέτες ντομάτας πάνω απ’ αυτά, φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης και τέλος αρκετό ελαιόλαδο.
- Ψήνω τα ψάρια στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Θερμοκρασία και χρόνος ψησίματος, πάντα ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply