Τσιπούρες ντοματοσκορδάτες

Ο τίτλος τα λέει όλα και με ρωτάς τι θα φάμε σήμερα;! Τσιπούρες ντοματοσκορδατοριγανάτες στο φούρνο!

Ο γλάρος τι σχέση έχει;! Εκτός του ότι είναι όμορφος, ψάρι θα φάει κι αυτός σήμερα! Αλλά όχι του φούρνου!

20160430_0034

Υλικά (για 2 πεινασμένα άτομα)

  • Δυο τσιπούρες 650-700 γρ.
  • 3-4 ντομάτες σφιχτές αλλά κόκκινες και προς ώριμη ηλικία
  • Μπόλικες σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκια ρίγανη (Ακόμα να πάρεις το γλαστράκι; Γρήγορα στη λαϊκή!)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

20160428_0008

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω καλά τις τσιπούρες και τις αλατίζω.
  2. Πλένω καλά και κόβω τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.
  3. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου.
  4. Τοποθετώ τις φέτες ντομάτας σε ταψί, αλατοπιπερώνω, ρίχνω φυλλαράκια ρίγανης και τέλος βάζω τις τσιπούρες από πάνω.
  5. Αλατοπιπερώνω και τα ψάρια, τοποθετώ μερικές φέτες ντομάτας πάνω απ’ αυτά, φυλλαράκια της φρέσκιας  ρίγανης και τέλος αρκετό ελαιόλαδο.
  6. Ψήνω τα ψάρια στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Θερμοκρασία και χρόνος ψησίματος, πάντα ανάλογα με το φούρνο.

20160428_0013 20160428_0016 20160428_0021

 

 

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *