Η σημερινή συνταγή, απλώς δεν είναι συνταγή. Είναι μια νόστιμη πρόταση, εύκολη, γρήγορη για τις φίλες και τους φίλους που αγαπούν πολύ τα αβγά, καθώς και τα εξωτικά αβοκάντο. Και όταν σμίγουν το μελάτο του κρόκου με το βελούδο του όμορφου, πράσινου αυτού καρπού, ειλικρινά έχουμε κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 αβγά
- Μερικά ντοματίνια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένω καλά το αβοκάντο, μιας και θα κρατήσω την εξωτερική του φλούδα, το κόβω στη μέση κατά μήκος, αφαιρώ το μεγάλο κουκούτσι και το λαδώνω ελαφριά μέσα κι΄έξω.
- Τα δύο κομμάτια του τα βάζω σ΄ένα ταψάκι, και σε κάθε γουβίτσα σπάω και ένα αβγό. Εγώ αφαίρεσα μέρος από το ασπράδι, για να μη χυθεί έξω. Ανάμεσα ρίχνω και πλυμένα τα ντοματίνια, αφού τα λαδώσω ελαφριά. Αλατοπιπερώνω.
- Βάζω το ταψάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στον αέρα στους 220 βαθμούς περίπου για 8-10 λεπτά, ή ώσπου να σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
- Σερβίρω αμέσως με πράσινη σαλάτα. Η σάρκα του αβοκάντο ξεχωρίζει πολύ εύκολα από τη φλούδα του. Την άφησα γιατί έτσι κρατιέται πιο καλά το αβγό μέσα στη “φωλίτσα” του.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply