Ποτέ δε λέμε όχι σε ένα ζεστό πιάτο λαχταριστών σπαγγέτι με όποια σάλτσα κι΄αν σερβιριστεί. Πόσο μάλλον αν η σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει είναι μια πλούσια κρεμώδης σάλτσα άσπρων μεγάλων μανιταριών που θα δέσει υπέροχα με τα σπαγγέτι μας. Λεπτομέρειες για την γρήγορη, απλούστατη και γευστικότατη αυτή συνταγή πιο κάτω. Η αλήθεια δεν είναι τόσο η συνταγή που θα σας βοηθήσει στην παρασκευή αυτού του πιάτου, όσο η ιδέα- υπενθύμιση που δίνει το μπλογκ μας, ώστε σε προσεχή μέρα να το προγραμματίσετε.
Υλικά (για 2 πεινασμένα άτομα)
- 1/4 σπαγγέτι
- 4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια agaricus
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος
- 1 μπολάκι τριμμένα κίτρινα τυριά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Βάζω τα μακαρόνια να βράσουν.
- Κόβω σε φέτες τα μανιτάρια και ξεφλουδίζω τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα τηγάνι βάζω πρώτα τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, τα αλατίζω και τα σοτάρω ώσπου να χάσουν τον αρχικό τους όγκο. Προσθέτω πολτοποιημένες τις σκελίδες σκόρδου.
- Ρίχνω το κρασί στα σοταρισμένα μανιτάρια, αφήνω λίγο να πάρουν 1-2 βράσεις με το κρασί και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
- Ανακατεύω καλά και απαλά, ώστε να δέσουν όμορφα τα υλικά και με μια τσιμπίδα μεταφέρω τα βρασμένα al dente σπαγγέτι με αρκετά από τα υγρά τους στο τηγάνι.
- Ανακινώ το τηγάνι με όλα πια τα υλικά και σερβίρω τα ζεστά σπαγγέτι αμέσως με μπόλικο πιπέρι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply