Πρωί πρωί στη λαϊκή της Τρίτης για να πετύχω φρέσκα κολοκυθάκια με τα όμορφα λουλούδια τους. Κι αυτό γιατί σήμερα θα σας προτείνω κολοκυθοανθούς ή κολοκυθολούλουδα ή κολοκυθοκορφάδες, έχουν όλες αυτές τις ονομασίες, γεμιστούς με τυρί. Αν μάλιστα βρούμε και τα λουλούδια ανοιχτά ακόμα καλύτερα, αν όχι δεν μας πειράζει, λίγη περισσότερη προσοχή και σίγουρα θα πετύχουμε το ζητούμενο της γευστικότατης αυτής συνταγής.
Η συνταγή είναι πανεύκολη, απλώς λίγο μπελαλίδικη. Αξίζει όμως τον κόπο να καταπιαστείτε έστω για μια φορά, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους.
Για να δούμε λοιπόν τα υλικά μας και την όλη διαδικασία που θα μας δώσουν αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό και χρυσαφένιο ορεκτικό.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 7 μικρά κολοκυθάκια με τους ανθούς τους
- Ένα μπολάκι κίτρινο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 φλ. τσ. αλεύρι για το χυλό
Εκτέλεση
- Κόβω τους ανθούς από τα κολοκυθάκια και αν αυτοί είναι κλειστοί κάνω μια σχισμή με κοφτερό μαχαιράκι και με προσοχή αφαιρώ τους στήμονες.
- Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζω το κοίλο μέρος των ανθών με το τριμμένο τυρί. Με τη χούφτα μου τους πιέζω ελαφρά για να κλείσουν λίγο. Αλλά κι αν δεν κλείσουν τελείως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο χυλός θα θωρακίσει όμορφα τον γεμισμένο κολοκυθοανθό.
- Με το αλεύρι ετοιμάζω έναν παχύρευστο χυλό στον οποίο βάζω το αλάτι και την πάπρικα.
- Βουτάω τους κολοκυθοανθούς στο χυλό και τους τηγανίζω για λίγα λεπτά στο καυτό καλαμποκέλαιο ώσπου να χρυσίσουν. Γίνονται σαν μικρά λουκουμαδάκια.
- Τους βγάζω από το τηγάνι, τους ακουμπάω για λίγο σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω ζεστούς.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply