Ωραίαι πατισαρίαι
130 δρ. μύγδαλα, 100 δρ. ζάχαρι, ασπράδια 4 αυγών. τα μίγδαλα ξεφλουδισμένα κοπανισμένα,ζάχαρι κοπανιστή και τα ανακατόνει τις με τα αυγά, αλίφει ολίγον βούτιρον εις το σινί και έπειτα τα κάμνει τις εις μικρούς κιοφτέδες και τα στέλνει εις τον φούρνον. και ένα χουλιαράκι βανίλια εις το ανακάτευμά τους τα κάμνει τέλεια.
Aπ’ το τετράδιο της Χαρίκλειας ΚΑΒΑΦΗ, Συνταγές. Εκδόσεις Ερμή, 2003
Υλικά
- 300 γραμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 7-8 κουταλιές σούπας γεμάτες, ανθόνερο
- τρούφα, κακάο σκόνη, ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι ή ότι άλλο θέλετε
Εκτέλεση
- Αλέθω καλά τα αμύγδαλα στο μούλτι, ανακατεμένα με το 1/2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτω σιγά σιγά το ανθόνερο και τη βανίλια, ανακατεύοντας με πιρούνι, μέχρι να έχω το σωστό αποτέλεσμα, δηλαδή μια σφιχτή αλλά εύπλαστη πάστα αμυγδάλου.
- Πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν παιδικές γκαζές. (Βγαίνουν περίπου 40) Ενδιάμεσα βρέχω τα χέρια, ώστε να μη μου κολλάει η ζύμη.
- Βάζω μερικά στη ζάχαρη άχνη, μερικά στο κακάο και στην τρούφα.
- Ανακινώ απαλά τα μπαλάκια, ώστε να τυλιχτούν ωραία απ τα παραπάνω υλικά.
- Η τρούφα δε κολλάει εύκολα, γιαυτό τα σφίγγω προσεχτικά στη χούφτα μου.
- Τα τοποθετώ και τα διατηρώ σε σκεύος που κλείνει ερμητικά.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply