Βασιλικός, φρέσκια ρίγανη, λεμονοθύμαρο και βεβαίως δυόσμος, πολύς δυόσμος. Όλες οι γνώριμες, αγαπημένες καλοκαιρινές μυρωδιές, όλες μαζί να σμίγουν σε ένα “άτσαλο” αλλά γευστικότατο ντοματοκεφτεδάκι. Πιο καλοκαιρινό μυρωδάτο ορεκτικό δεν γίνεται. Με βάση την ντομάτα, συνεπικουρούμενη από το κρεμμύδι φτιάχνουμε αυτό το υπέροχο πιάτο, τώρα που όλα είναι στο φόρτε τους, άφθονα και σε μεγάλη ποικιλία στις αγορές.
Η συμβουλή μου είναι να φτιάξετε αρκετό από αυτό τον παχύρευστο χυλό, να τηγανίσετε όσους ντοματοκεφτέδες θέλετε τη δεδομένη στιγμή και τον υπόλοιπο χυλό, αν σας περισσέψει δηλαδή, να τον φυλάξετε στο ψυγείο σας. Διατηρείται οπωσδήποτε για 4-5 μέρες. Στη εύκολη και γρήγορη συνταγή μας τώρα.
Υλικά (2-3 άτομα)
- 2 ντομάτες σφικτές ψιλόφλουδες, μέτριο μέγεθος
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο μέγεθος
- Δυόσμο, βασιλικό, φρέσκια ρίγανη ή λεμονοθύμαρο
- 1 αβγό
- Αλεύρι περίπου 5-6 κ.σ. γεμάτες, ανάλογα βέβαια από την υγρασία της ντομάτας
- Καλαμποκέλαιο
- Αλάτι, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Πλένω τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω με κοφτερό μαχαίρι ή στο μούλτι.
- Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα μυρωδικά μου.
- Σε μια βαθιά λεκάνη αναμειγνύω τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αβγό και το αλεύρι.
- Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και πάλι απαλά και βάζω τη λεκανίτσα καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα, ώστε να σφίξει το μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πάντα κουτάλι, τηγανίζω τους ντοματοκεφτέδες σε καυτό καλαμποκέλαιο, ώσπου να ροδίσουν. Περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τους βγάζω από το τηγάνι και τους τοποθετώ αμέσως σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λάδι.
- Σερβίρω με γιαούρτι στο οποίο μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένη κάπαρη ή πολτοποιημένο σκόρδο ή μυρωδικά ή τέλος σκέτο.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply